Emekliler de toplu sözleşme istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, toplu iş sözleşmesi yapmanın sendikaların en önemli görevi olduğunu belirterek, "Sosyal güvenlik kuruluşları bizimle toplu iş sözleşmesi yapmalıdır. Bu bizim anayasal ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan hakkımızdır" dedi.

Emekli-Sen'in 11'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde kutlama töreni düzenlendi. Burada konuşan Beysülen, 11 yıl boyunca "Emeklilerin sendikası mı olurmuş" anlayışıyla sendikalarının önüne engeller çıkarıldığını ve kapatılmak istenmesine karşın, bugün 42 şubeli 40 bin üyeli bir sendika olduklarını kaydetti. Yok sayılan emeklilerin varlığını kanıtlamak amacında olduklarını belirten Beysülen, "İşten emekli olmak, mücadeleden emekli olmak demek değildir" dedi.

Türkiye'de siyasetin içinin boşaldığına dikkat çeken Beysülen, "Laik-antilaik, Türk-Kürt çatışmasıyla emekçilerin günden güne yoksullaştığı gerçeğinin üzeri örtülüyor" dedi. Terörle Mücadele Yasası (TMY) ile toplumun susturulmak istendiğini savunan Veysülen "TMY ile yapılmak istenen, yükselmekte olan toplumsal muhalefeti bastırmaktır" dedi. Yasayla tüm Türkiye'de sıkıyönetim uygulanacağını öne süren Veysülen, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yasa değişikliğini veto etmesi çağrısında bulundu.

Beysülen'in konuşmasının ardından etkinlik türkü ve şiir dinletisi ile devam etti. SHP Genel Başkanı Murat Karayılçın'ın katıldığı etkinliğe CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile CHP milletvekili Bayram Meral de birer kutlama mesajı gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber