Bakan İslam'dan eleştirilere yanıt

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "Yaptığım konuşmaların tamamına bakılmaksızın bağlamından koparılmış birkaç kelimenin öne çıkarılması suretiyle eleştirilmesinin doğru bir tartışma zeminine taşımayacağı açıktır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2015 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan İslam'dan eleştirilere yanıt

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadına yönelik şiddet konusunda, ''Ülkemizde durum kadınların, erkeklerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, tüm STK'ların, medyanın ve sorunun tüm taraflarının çok kapsamlı bir duyarlılıkla, hep birlikte çalışmasını gerektirecek kadar önemli ve öncelikli bir mahiyet arz etmektedir'' ifadesini kullandı.

İslam, yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetin, ciddi bir insanlık suçu ve toplumsal şiddetin çok önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de toplumsal şiddetle ve kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi gereğinin açık olduğunu ifade eden İslam, Avrupa Temel Haklar Ajansınca AB üyesi 28 ülkede yapılan bir araştırmaya göre şiddete maruz kalan kadınların oranının yüzde 33 olduğunu bildirdi.

İslam, Türkiye'de de durumun kadınların, erkeklerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, tüm STK'ların, medyanın ve sorunun tüm taraflarının çok kapsamlı bir duyarlılıkla, hep birlikte çalışmasını gerektirecek kadar önemli ve öncelikli bir mahiyet arz ettiğini vurguladı.

Konu hakkındaki temel görüşünün bu olduğuna ve bunu her fırsatta ve defalarca ifade ettiğine dikkat çeken İslam, şunları kaydetti:

"Yaptığım konuşmaların tamamına bakılmaksızın bağlamından koparılmış birkaç kelimenin öne çıkarılması suretiyle eleştirilmesinin bizi doğru bir tartışma zeminine taşımayacağı açıktır.

Son günlerde Ensar Vakfında yaptığım konuşmanın bir bölümü de bu şekilde ele alınmaktadır. Söz konusu konuşmada vurgulanan husus; kadına yönelik şiddetin, temel insani değerler ve failler üzerinde çalışılarak çözülebileceği, devlet kurumlarının yanı sıra tek tek kişilerin, STK'ların ve basının da bu konuda sorumlulukları olduğu, basının şiddet vakalarını yansıtmaması değil aksine yansıtma biçiminin şiddetle mücadeleye katkı sağlayacak düzlemde olması gerektiği, çözümün; farklı düşünce ve dünya görüşüne sahip olsalar da tüm duyarlı insanların el ele vermesiyle bulunabileceği şeklindedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber