Emekli Albay'ın Eşini araması bile suç sayıldı

Paralel yargıda günlük tutmak ya da telefon fihristine sahip olmak suç sayıldı. Ergenekon davasında yargılanan emekli Albay İlyas Çınar'ın eşini araması ise örgüt faaliyeti olarak dava dosyasına girdiği ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Ocak 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli Albay'ın Eşini araması bile suç sayıldı

Seda Kılıç

Yargı içindeki paralel yapının Türkiye'de nasıl bir cadı avına çıktığı belgeleriyle gözler önüne serildi. Ergenekon davasında üretilen sahte delillerle suçlu konumuna sokulan emekli Albay İlyas Çınar kurbanlardan sadece biri. Çınar, aleyhinde kullanılan ancak hiçbir yerinde imzası olmayan 51 No'lu CD nedeniyle Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçundan mahkeme tarafından 12 yıl 4 ay 7 gün cezaya çarptırıldı.

HAKİM VE SAVCILARI ŞİKAYET ETTİ

Yargıdaki paralel yapının deşifre olmasının ardından hakkını aramak için o günün hakim ve savcıları hakkında suç duyurusunda bulunan İlyas Çınar'ın kendi cep telefonundan evdeki sabit hatla eşiyle yaptığı görüşmeler de soruşturma kapsamında 'örgüt irtibatı' olarak değerlendirildi.

EV TELEFONU 119 DEFA ARANMIŞ

Bununla da yetinilmedi ve Çınar'ın eşi adına kayıtlı ev telefonuna santraldan girilerek başka bir numara tarafından 119 kez görüştüğü bilgisi iddianamede yer aldı. Ancak gözden kaçırılan detay tüm bu görüşmelerde konuşma süresinin sıfır saniye olmasıydı.

OLMAYAN GÖRÜŞMEYLE SUÇLANDI

HTS kayıtlarında olmamasına karşın İlyas Çınar; Altunay Şahin, Aydın Gergin, Ayşe Yüksel, Mustafa Balbay, Serhan Bolluk, Ferit Bernay ve Yusuf Beşirik ile bir ya da birden fazla görüşmekle suçlandı. Gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Çınar'ın telefon görüşmelerinin halen dinlenmeye devam edildiğinin ortaya çıktı.

Hatıra defteri iddianameye girdi

İlyas Çınar'ın eşinin dayısı olan emekli polis Süleyman Sırrı Topçuoğlu'nun vasiyetiyle bıraktığı hatıra defteri bile iddianameye alındı. Üstelik Çınar ailesinin defalarca başvurusuna rağmen bu hatıra defterinin fotokopileri bile aileye teslim edilmedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Ergenekon Mahkemesinin sanıklara son savunma hakkı vermediğini iddia eden İlyas Çınar verdiği dilekçede söz konusu mahkemenin başkanı Hakim Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş'tan şikayetçi oldu. Çınar ayrıca dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğünde çeşitli birimlerde müdür olan Yurt Atayün, Ömer Köse, Nazmi Ardıç, İlhan Kara, Ali Fuat Yılmazer, Mutlu Ekizoğlu'ndan da şikayetçi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber