Kapanan, çığ düşen, ulaşım sağlanamayan yollar

Yurdun bir çok yerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle, yollar kapandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2015 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapanan, çığ düşen, ulaşım sağlanamayan yollar

Gümüşhane-Erzincan karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı -- 15:00

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kelkit-Erzincan arasındaki 2 bin 120 rakımlı Pöske Dağı geçidinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle karayolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Söz konusu güzergahta saat 12.00'den itibaren araç geçişine izin verilmediğini belirten Gazel, "Bazı tırlar yolda kaldı. Tır sürücülerine gerekli gıda yardımı ulaştırıldı" dedi.

Karayolları ekiplerinin tipi sebebiyle herhangi bir çalışma yapamadığını dile getiren Gazel, "Pöske Dağı geçidini kullanarak Erzincan'a gitmek isteyen araçlara izin verilmemekte, gerekli uyarılar yapılmaktadır. Tipinin durması halinde çalışma başlatılarak karayolu ulaşıma açılacaktır" diye konuştu.

Sivas-Malatya ve Sivas-Erzincan karayolları tedbiren ulaşıma kapatıldı -- 11:36

Sivas-Malatya ve Sivas-Erzincan karayolları, kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran mevkisi ile Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ geçidinde kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas-Malatya karayolunun Ulaş-Kangal ve Sivas-Erzincan karayolunun İmranlı-Refahiye arası tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Trafik ekipleri, Ulaş ve Kangal'dan Yağdonduran istikametine, İmranlı ve Refahiye'den de Kızıldağ yönüne araçların geçişine izin vermiyor.

Bayburt-Erzurum karayolu, Kop Dağı mevkisinde ulaşıma kapandı 10:48

Bayburt'ta yüksek kesimlerde etkisini artırarak devam eden kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.

Bayburt-Erzurum karayolu, 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı geçidinde ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı bölgede yaklaşık 200 araç yolda kaldı.

Araçlardaki vatandaşlar, Karayolları ekiplerince iş makineleriyle Kop Dağı'ndaki Karayolları bakım şefliğine taşınıyor.

Ekipler, yolu ulaşıma açmak için kar yağışı ve fırtınanın durmasını bekliyor.

Balıkesir-İzmir karayolunu kullanacaklara uyarı --- 10:33

Balıkesir Valiliği, İzmir yönüne gidecek sürücülerin, bölgedeki etkili kar yağışı nedeniyle Edremit-Burhaniye-Ayvalık istikametini tercih etmeleri uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucunda il sınırları dahilinde kapalı ana arter yolunun bulunmadığı belirtildi.

Devlet ve il yollarında karla mücadele çalışmalarının kesintisiz devam ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlarımızın diğer illerin karayolları durumunu dikkate alarak güzergah tercihi yapmalarının uygun olacağı düşünülmektedir. Yol, trafik, can ve mal güvenliği açısından Balıkesir-İzmir yönüne gidecek araçların Balıkesir-Edremit-Burhaniye-Ayvalık istikametini tercih etmeleri, aracında kar lastiği ve zincir bulunmayan sürücülerin yola çıkmamaları önerilmektedir."

Ağrı-Erzurum karayolu kapandı--- 10:08

Ağrı-Erzurum karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.Ağrı'da akşam başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Trafik polisleri kar yağışı ve yoğun tipiden dolayı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesiyle Erzurum'un Horasan ilçesi çıkışında her iki yönden de araçların geçişine izin vermiyor. Ekipler, yoldaki araçları uygun dinlenme tesislerine yönlendirdi. Karayolları 123. Şube Şube Şefi Fuat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren yoğun tipi nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana geldiğini belirtti. Fırtınadan dolayı görüş mesafesinin olmadığını vurgulayan Öztürk, "Göz gözü görmediği için vatandaşlar sıkıntı yaşamasınlar, dereden kaybolmasınlar diye yolu Horasan ve Eleşkirt'ten kapattık" dedi. Sürücülerden Erkan Can ise yolların kapalı olmasından dolayı Ağrı, Tutak ve Doğubayazıt'tan gelen yolcuların burada mağdur olduğunu söyleyerek, "Yetkililerden bizlere yardım etmelerini istiyoruz. Bu kadar yolcu ve hasta Erzurum'a gitmek zorunda" diye konuştu.

Afyonkarahisar--- 10:05

Afyonkarahisar'ı Ankara, İzmir, Antalya ve Konya'ya bağlayan karayollarında ulaşım, yoğun kar yağışı nedeniyle kontrollü olarak sağlanıyor. Gece boyunca kapalı kalan yollar, karayolları ekiplerinin mücadelesi sonrasında tırların haricindeki araçların ulaşımına açıldı.Afyonkarahisar'ı, Ankara, İzmir, Antalya ve Konya'ya bağlayan karayollarında kar temizleme çalışmasının ardından ulaşım, kontrollü olarak sağlanıyor. Trafik ekipleri, söz konusu yollarda tırların geçişine izin vermezken, diğer araçların sürücülerini ise zincir takmaları konusunda uyarıyor. Ulaşımın sağlanamadığı Eskişehir ve Kütahya karayolunda çalışmaların sürdüğü, kar temizleme işleminin ardından yolun trafiğe açılacağı belirtildi

Ardahan-Posof karayoluna ulaşım sağlanamıyor--- 09:47

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof karayolu sabah saatlerinde ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, gece etkili olan kar yağışının ardından tipi birçok köy yolunun kapanmasına neden oldu. İl genelinde 82 köyle de ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, yol açma çalışmaları için bölge sevk edildi. Karayolları 183. Şube Şefliği'nden yapılan açıklamada ise tipi nedeniyle Ardahan-Posof karayolunun, Ilgar Dağı mevkisinin sabah saatlerinde ulaşıma kapandığı belirtildi. Görüş mesafesi olmadığı için karla mücadele çalışmasının da yapılamadığı ifade edildi. Açıklamada, diğer yolları kullanacak olan sürücülerin de yoğun buzlanmadan dolayı zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi.

Zonguldak---09:28

- Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle 31 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte etkisini sürdüren yağıştan dolayı ilçelerden Devrek'te 9, Ereğli'de 19 ve Çaycuma'da 3 olmak üzere 31 köy yolu ulaşıma kapandı. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekiplerinin 19 iş makinesiyle yolları ulaşıma açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 5 ila 20 santimetreye ulaştığını, kar yağışının yarın etkisini artıracağını belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Erzurum-Bingöl karayoluna çığ düştü--- 09:15

Erzurum-Bingöl karayolu çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde Erzurum-Bingöl karayolunun Çat ilçesi yakınlarında çığ düştü. Çığ nedeniyle iki yolcu otobüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı. Çat Kaymakamlığı çığdan kurtarılan yolcu otobüsündeki 40 yolcuyu gece öğretmenevinde misafir etti. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yol açma çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca Erzurum-Çat karayolunun 28 ve 30. kilometrelerinde de iki aracın mahsur kaldığını, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Karayolları açıklaması--- 05:26

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar-Dinar, Bingöl-Diyarbakır, Çaldıran-Doğbayazıt, Erzurum-Karlıova, Eruh-Şırnak, Horasan-Eleşkirt ve Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yollarının kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Öte yandan, Ayancık-Sinop karayolunun 5. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımın, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlandığı da kaydedildi.

Aydın-- 05:17

Aydın'ın Bozdoğan ve Karpuzlu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde yollar ulaşıma kapandı. Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, Muğla sınırında Bozdoğan-Yatağan yolunun kapanmasına neden olduğunu söyledi. Bölgede kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığını belirten Apaydın, şunları kaydetti: "Kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yolda kara hazırlıksız yakalanan iki otomobilin mahsur kaldığı bilgisine ulaştık. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Bozdoğan Belediyesi'ne ait iş makineleri yol açma çalışmalarını sürdürüyorlar. Yolun açıldığı kısımlarda tuzlama yapılıyor. Şu anda 15 kilometrelik mesafede yol açma çalışması yapılıyor." Karpzulu-Milas yolu Sarı Kısık mevkisinde de kar yağışı nedeniyle sürücüler yolda kaldı. Jandarma Bölge Trafik ekipleri, sürücülerin mahsur kaldığı bölgeye ulaştı. Ekipler, yolda kalan ve lastik zinciri bulunmayan sürücülere zincir verdi. Sürücüler, mahsur kaldıkları bölgeden kısa sürede çıkarıldı. Güvenlik ekipleri, yolda kalanlara çay ikram etti, kumanya dağıttı.

Jandarma ekipleri, bölgede araçların geçişine kontrollü izin verirken, karayolları ekipleri de yollara tuz attı.

Afyonkarahisar--- 03:05

Afyonkarahisar'ı Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Eskişehir ve Konya'ya bağlayan yollar yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Afyonkarahisar'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, trafik polisleri kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi. Afyonkarahisar'ı, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Eskişehir ve Konya'ya bağlayan karayollarında trafik durdu. Ankara karayolu Gömü beldesinden, Antalya karayolu Başağaç köyünden, Eskişehir karayolu Gazlıgöl beldesinden, İzmir karayolu Dumlupınar ve Afyonkarahisar çıkış rampası mevkisinden, Kütahya karayolu ise Bayramgazi köyünden itibaren ulaşıma kapandı. Konya karayoluna ise araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor, yol durumu hakkında sürücüler uyarılıyor.

Karayolları ekipleri, yolları ulaşıma açabilmek için aralıksız çalışıyor. Yollarda mahsur kalan vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve diğer ilgililer tarafından dinlenme tesislerine yönlendiriliyor. Mahsur kalanlara AFAD ve AKUT ekiplerinin kumanya hazırladığı belirtildi. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında oluşturulan kriz masasında tüm gelişmeler takip ediliyor. Öte yandan, 112 Acil Servis ekipleri, zaman zaman meydana gelen yaralamalı trafik kazalarına ulaşmakta güçlük çekiyor. Ekipler, arazi ve paletli araçlarla olay yerlerine gitmeye çalışıyor.

Denizli

Denizli'yi, Antalya ve Muğla'ya bağlayan karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Denizli'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Şehir içinde zincirsiz araçlarla yola çıkan bazı sürücüler mahsur kaldı.

Trafik ekipleri kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi. Akkonak ve İncirlipınar mahallelerinde karın ağırlığına dayanamayan bazı ağaçların yola devrilmesi sonucu şehir içi ulaşımda aksamalar meydana geldi. Belediye ekipleri kentin birçok noktasında kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çalışmaları takip etti.

Yoğun kar yağışı dolayısıyla akşam saatlerinde ulaşımın kontrollü sağlandığı Cankurtaran mevkisinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti. Bölgede yoğun kar yağışı nedeniyle Denizli'den Antalya ve Muğla'ya ulaşımı sağlayan karayolu ulaşıma kapandı. Karayolunda araçlarını park eden bazı vatandaşlar, kar topu oynadı.

Afyonkarahisar-İzmir karayolu ulaşıma kapandı-- 22:26

Afyonkarahisar-İzmir karayolu yoğun kar yağışından dolayı ulaşıma kapandı.Afyonkarahisar'da akşam başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Afyonkarahisar'ı Antalya ve İzmir'e bağlayan karayolunda kar yağışının ardından meydana gelen kazalar nedeniyle ulaşım durdu. Ekipler, İzmir rampası mevkisinde ve güzergahında yolu tekrar trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yolda kalan sürücüler ise çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı-- 23:08

Yoğun kar yağışı nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşanıyor. Uşak ve çevresinde yoğun kar yağışı nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşanıyor.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşak'ta akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber