Kış lastiği yok satıyor

Dünyanın donduğu 'Yarından Sonra' filmini aratmayan görüntülerin yaşandığı Türkiye'de vatandaş kış lastiği taktırmak için lastikçilere koştu. Satışlar patladı, lastikçiler yok satıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kış lastiği yok satıyor

Kaan Zenginli

Türkiye dünyanın donduğu 'Yarından Sonra' filmini aratmayan günler yaşıyor. Kara kışın sert geldiği ülkemizde vatandaşlar da kış lastiği taktırmak için lastikçilere koştu. Kar yağışının başlamasıyla aşırı yoğunluk yaşayan lastikçiler gelen talebe cevap verebilmek için mesai yapıyor. Birçok lastikçinin önünde uzun kuyruklar oluşurken, lastik değişimini son güne bırakan vatandaş ta istediği fiyat ve marka da lastik bulamıyor.

Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, Türkiye genelinde aralık ayından itibaren kar yağışlarının başlamasıyla birlikte bayilere gelen talebin ciddi oranda arttığını söyledi. Sadece karda değil, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü anda kış lastiği takılması gerektiğini belirten Giuliani şunları söyledi: "Kış aylarında, sürüş güvenliği açısından hayati öneme sahip olan ve riskleri azaltan kış lastiğini almak büyük bir önem taşıyor. Kış lastiği günümüzde bir tercih değil, can güvenliği için gerekli bir önlem haline geldi. Ne yazık ki kar yağışı olduğunda kış lastiği satın almak gibi bir alışkanlığımız var. Bu nedenle, sürücülerimizin can ve mal güvenliği için altını çizmek istiyoruz; kış lastiği 7 derecenin altına düştüğü andan itibaren bulundurulması gereken bir araç ekipmanıdır."

Randevulu lastik hizmeti

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat ise "Peşisıra lastik satış noktalarına giden sürücüler maalesef soğukta sıra beklemek zorunda kalıyor. Brisa olarak randevu sistemi geliştirdik. Sürücüler, satış noktalarımızdan randevu alarak sıra beklemeden kış lastiğini takabiliyor" dedi.

İnternetten satış 5 kat arttı

Yalnızca lastik bayilerinde değil, internet üzerinde de kış lastiği satışları rekor seviyede artış gösterdi. Online alışveriş platformu Kliksa'nın verilerine göre; lastik satışları, online alanda geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat arttı. Online alanda kış lastiği satışları, en fazla Ankara ve Bursa'da yoğunlaşırken; İstanbul 3. sırada yer aldı. Kayseri ve Eskişehir ise satışların yoğunlaştığı diğer iller olarak öne çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kliksa Kategori Direktörü Hakan Kayaman, kış lastiği satışlarının online alandaki artışının son derece sevindirici olduğunu vurgulayarak "Kliksa olarak; tüketicilerin kış lastiği ihtiyaçlarına anında cevap verebilmek için, yüzde 40'a varan indirimlerden yararlanma fırsatı sunuyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber