Aydın Fen Lisesi, ÖSS'de ilk 100'ü domine etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Fen Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, ÖSS'de 4 puan türünde, ilk 100'de toplam 27 derece elde ettiklerini söyledi.

Sarayköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın Fen Lisesinin 2005 yılında, Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinde Türkiye birincisi olduğunu hatırlattı.

Önemli olanın kitlesel ya da bireysel başarıdan öte öğrencilerin hedefledikleri üniversite ve bölümleri kazanması olduğunu ifade eden Sarayköylüoğlu, şöyle konuştu:

"Bu yılki ÖSS'ye, lisemizden 48 öğrenci girdi. Öğrencilerimizin tamamı 185 ve üstü puan alarak, büyük bir başarıya imza attı. Bunun yanında, sınavda 4 puan türünde, ilk 100'de toplam 27 derece elde ettik. Bu başarı okul, öğrenci ve veli üçgeninin birlikte ve verimli çalışmasıyla kazanılmıştır. Sınavda başarı sağlayan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum." Aydın'ın eskiden olduğu gibi bu yıl da ÖSS'de üstün bir başarı elde etmesinin, kentte verilen eğitimin kalitesini ortaya koyduğunu belirten Sarayköylüoğlu, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizden Kadir Melih Albeyoğlu Sayısal 2 puan türünde Türkiye 16'ncısı, Emre Başpınar Sözel 1 puan türünde Türkiye 14'üncüsü, Mehmet Onur Padar Sayısal 2 puan türünde Türkiye 33'üncüsü

ve Gamze Gezgen Sayısal 1 puan türünde Türkiye 46'ncısı olmayı başardı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber