Muğla'da 135 PTT çalışanına soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla PTT Baş Müdürlüğü'nde sahte beyan ile 135 memurun sağlık ve tedavi yardımı aldığı ileri sürüldü. 2 müfettişin hazırladığı rapor doğrultusunda PTT Baş Müdürlüğü'nde görevli 135 memur hakkında "Nitelikli dolandırıcılık, yalan beyanda bulunmak ve evrakta sahtekarlık" suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurunda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, PTT Genel Müdürlüğü'ne gönderilen bir şikayet mektubunda Muğla PTT Baş Müdürlüğü'nde sağlık ve tedavi yardımlarında usulsüzlük yapıldığı ve devletin milyarlarca lira dolandırıldığı ihbarı yapıldı. Bu ihbar sonrasında PTT Genel Müdürlüğü Muğla'ya 2 müfettiş gönderdi. PTT Genel Müdürlüğü'nün göndermiş olduğu müfettişlerden Hasan Dağlı ve Ali Topuz, 6 ay boyunca Muğla PTT Baş Müdürlüğü'ndeki sağlık ve tedavi yardımlarını inceledi. 6 ay süren müfettiş çalışmalarının ardından 135 memurun haksız ve usulsüz olarak sağlık ve tedavi yardımı aldığı ortaya çıktı. Memurların, anne ve babalarının SSK, BAĞ-KUR ve 65 yaş yaşlılık maaşı almasına rağmen, müdürlükten anne ve babaları için düzenlenen belgelerle sağlık ve tedavi yardımı aldıkları belirlendi. Sadece bir memurun kanser hastası olan babası için 109 bin YTL'lik ödeme yapıldığı belirlendi. Ancak bu memurun babasının tarım sigortalısı olduğu ileri sürüldü. Diğer memurlarla ilgili olarak yapılan tedavi yardımlarının miktarı 10 bin YTL ile 50 bin YTL arasında değişiyor.

Muğla PTT Baş Müdürlüğü'nde haksız ve usulsüz sağlık yardımı aldıkları iddia edilen memurlara, müdürlük tarafından paraların geri ödenmesiyle ilgili tebligat gönderildi.

Gönderilen tebligatlardan bir sonuç çıkmaması üzerine 2 müfettişin hazırladığı rapor doğrultusunda PTT Baş Müdürlüğü'nde görevli 135 memur hakkında "Nitelikli dolandırıcılık, yalan beyanda bulunmak ve evrakta sahtekarlık" suçundan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber