Diyanet: Memur imtihanı ile imam alamayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı, din görevlilerinin devlet memurluğuna KPSS ile alınmasını eleştirdi. Başkan Ali Bardakoğlu, "Din görevlisinin sadece bilgisi değil, hizmet üretme niteliğinin, düzeyinin ve kalitesinin de gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

Bardakoğlu, devlet memurluğuna alımın KPSS ile gerçekleştiğini anımsattı. Bu durumun Diyanet için geçerli olmaması gerektiğini savunan Bardakoğlu, "Bu sınav işi de açmazlardan biri. Din görevlisinin sadece bilgisi değil, hizmet üretme niteliğinin, düzeyinin ve kalitesinin de gözden geçirilmesi gerekiyor. O bakımdan da sınavdaki belli bilgileri bilip bilmemesi, çok iyi bir din hizmeti verebildiği anlamına gelmiyor" dedi.

Bardakoğlu, bütün üst düzey yöneticilerin sözleşmeli olması gerektiğine işaret ederek, bu kişilerin emekliliklerinin devlet güvencesinde olmamasının gerektiğini kaydetti. "Kendini ispat eden, çalışan üreten, topluma bir şey kazandıran, hizmete hizmet katan kişi tekrar talep edilsin" diyen Bardakoğlu, aksi halde 657'nin sisteminin zorunlu olarak atıl bürokrasiyi, onun da atıl devlete yol açtığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber