Vali'yi kurtaran misafir

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Helikopterin şehit pilotu Emniyet Amiri 35 yaşındaki Hakan Kaya, kazanın olduğu gün Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i helikoptere davet etti. Daveti kabul eden Vali Yüksel, Alanya'da yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası toplantısına helikopter ile gitme kararı aldı. Ancak programda olmayan bir misafiri ziyaretine gelince, Vali Yüksel helikopter ile gitmekten vazgeçti. Yüksel, daha sonra makam aracı ile Alanya'ya geçti. Böylelikle aynı günün akşamında düşen ve 5 polisin şehit olduğu kazadan kurtuldu.

KURTULAN SADECE VALİ DEĞİL

VALİ Alaaddin Yüksel, acı haberi alınca Alanya'daki toplantıdan ayrılarak Antalya'ya döndü. Derhal olay yerine geçerek inceleme yapan Yüksel yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Öte yandan helikoptere son anda binemeyen teknisyen polis memuru Erdem Kavaklı'nın da ölümden kıl payı döndüğü öğrenildi. Kavaklı, 5 kişinin bulunduğu helikoptere yer olmadığı için alınmadı.

İNMEYİ BAŞARDI ANCAK...

EMNİYET Genel Müdürlüğü ile McDonald Douglas firmasından gelen ekibin yaptığı incelemede helikopterin 500 metre yüksekte iken motorunun durduğu belirlendi. Bu halde 150 metre planör uçuşu yaparak Atatürk Stadyumu'na 50 metre kala Fevzi Çakmak Caddesi üzerine inmeye çalıştı. Helikopterin kızaklarından biri, kaldırım bordörünün üzerine gelince kontrolden çıkarak devrildi. Ardından küçük patlamalar yaşandı ve alev aldı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber