ADSL'deki ucuzlama yeterli değil

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgisayar Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD) internetin ucuzlatılması için hükümete yapılan çağrıların olumlu sonuçlanmasının, bilgi toplumu olma çabalarına katkı sağladığını ancak yeterli olmadığını açıkladı.

BİSİAD'dan yapılan açıklamada, kotalı bağlantıya sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL'in iki kat hızlandığının duyurulduğu ifade edilirken, 512 kilobayt olan temel internet bağlantısının 1 megabayta çıkarıldığı hatırlatıldı. Böylece kotalı internet kullanıcılarına şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısı sağlanacağı belirtilen açıklamada, limitsiz abonelik ücretlerinde de yüzde 17,5'e ulaşan indirim olduğu ifade edildi.

Yeni düzenlemenin Türkiye'nin bilgi toplumu olmasında çok önemli katkıları olacağını belirten BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, "BİSİAD olarak bilgi toplumuna giden yolun internet ve bilişim teknolojilerinden geçeceğini her ortamda aktarıyoruz. Ancak ülkemizde henüz bunun için uygun altyapı tam anlamıyla oluşmadı. İnternet kullanımı ve evlerdeki bilgisayar oranı çok düşük. Böyle olduğu halde internet ve bilgisayarların fiyatları vergi yükleri ile birlikte birçok insanın ulaşamayacağı düzeyde. Yapılan indirime rağmen Türk Telekom'un mevcut ADSL tarifesine göre 1 MB hızında sınırsız ADSL abonelerinin aylık ödemesi gereken ücret 95 dolar. Oysa aynı hızdaki ADSL bağlantısı Avrupa'da 30 dolar düzeylerinde. Bu veriden de Avrupa'nın en pahalı internetini bizim kullandığımız ortada" dedi.

Fiyatlar konusunda alınması gereken çok yol olduğunu kaydeden Osman Akın, önümüzdeki günlerde de bilişim sektöründeki gelişmelerin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber