Vekillikten aktörlüğe

Haber Giriş : 23 Temmuz 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLETVEKİLLERİ artistliğe merak salınca, Meclis'in tek tescilli sinema oyuncusu CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek'e rakip çıktı.

Şimşek, sinema kulvarından politika kulvarına transfer olurken, bazı vekiller de zaman zaman beyaz perdede rol almaya başladı. Kimine de kaset teklifleri geliyor.

Meclis Başkanı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geçtiğimiz günlerde dizilerde küçük roller aldı. Bugünlerde de Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, 'Kod Adı Susurluk' adlı dizide oynayacak. CHP'li eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın senaryo danışmanlığını yaptığı dizide rol alan TBMM eski Susurluk Komisyonu Başkanı Elkatmış, dizide de komisyon başkanı olarak görev yapacak.

Zorluk çekmezler

Siyasetçilerin oyunculuğa yatkın, milletvekillerinin kamerasız oynamaya alışkın olduğunu ifade eden Şimşek, 'Bu nedenle zorluk çekeceklerini sanmıyorum, zorluk çekmezler. Ben meslek olarak sinema oyunculuğu ve yönetmenlik yaptım. Kendilerine güveniyorlar ki, kameraların karşısına geçiyorlar' diye konuştu.

Arınç ve Çelik'i izlemediğini, ancak Arınç'ın çok başarılı rol yapmış olacağını savunan Şimşek, 'Aslında Arınç ve Çelik'e dublaj yaptırmak lazım. İkisi de güzel dublaj yapar' ifadesini kullandı. 'Ben sinema oyuncusuyum ama milletvekili olduktan sonra vaktim yok' diye konuşan Şimşek, 'Biz, milletin vekaletini aldık. Ben sinemada oynamak için zaman bulamıyorum. Meclis İçtüzüğü'nde milletvekillerinin dizilerde rol alması için bir yasak yok' dedi.

Sinema ve dizi için birçok teklif aldığını ve geri çevirdiğini belirten Şimşek, 'Sık sık teklif alıyorum ancak zaman problem. Sinema benim asıl mesleğim. Sinemayı çok özlüyorum bazen rüyalarıma giriyor. Sinema bir yaşam biçimi sadece kameranın önünde durmak değil' dedi.

Elkatmış'ın Susurluk Komisyonu Başkanlığı yaptığını ve o nedenle rolünün de gerçekçi olabileceğine işaret eden Şimşek, 'Elkatmış'a başarılar diliyorum' ifadesini kullandı.

Tatlıses'e rakip

Sanatçıları kıskandıracak kadar sesi güzel olan AKP Kilis Milletvekili Veli Kaya'nın ünü de Meclis dışına kadar taştı. Dost sohbetlerinde türkü söyleyen, bakanlara konser veren Kaya'ya kaset teklifi yağıyor. Peş peşe kaset teklifleri alan Kaya, '50 tane kanun çıkarsam kimse tanımazdı, 2 tane türkü söyledim meşhur oldum' dedi. Kaya, kaset tekliflerini ise şimdilik reddediyor.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber