Tapu rüşvetçilerine ağır ceza

Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Urla İlçesi'ndeki Tapu Sicil Müdürlüğü'nde klima ve duvara yerleştirilen iki gizli kameranın rüşvet alışverişini saniye saniye görüntülemesinin ardından başlatılan operasyonda tutuklanan aralarında Tapu Sicil Müdürü'nün de bulunduğu 10 zanlı hakkında 12 yıldan 120 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Urla'daki İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü'nde rüşvet alındığı ve işlerin zamanında halledilmediği yönündeki şikayetler üzerine başlatılan çalışmada, Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından teknik takip başlatıldı. Tapu Sicil Müdürü M.S.Ö.'nün odasındaki klimayla, çalışanların bulunduğu bölümdeki duvara yerleştirilen gizli kamera ve dinleme cihazlarından rüşvet konuşmaları ile para alışverişi belirlenince operasyona başlandı. Polisin gizlilik içinde sürdürdüğü operasyonda, İlçe Tapu Sicil Müdürü M.S.Ö. (50), Müdür Yardımcısı M.A. (48), Müdür Yardımcısı İ.A. (54), Müdür Yardımcısı H.Y. (48), şef Ş.G. (47), memur H.U. (37), memur Y.Y. (36), memur A.K. (25), gecici işçi N.A. (23), sözleşmeli işçi I.K.'yi (26), rüşvet aldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Genişletilerek sürdürülen operasyonda, ilçede takipçilik ve emlakçılık yapan orasan Mahallesie Eski Muhtarı R.Ö. (61), Kızılay İlçe Şube Başkanı ve aynı zamanda emlak işiyle uğraşan Y.A. (54), emekli tapu sicil müdürü A.G. (61), A.E. (57), CHP'li belediye meclis üyesi İ.H. (57), takipçilik ve emlakçılıkla uğraşan A.A. ile harita mühendisi E.Y. gözaltına alındı.

Kamera kayıtlarına göre emlak işlerini hızlandırılmasını isteyen emlakçılar ve takipçilerin, paraları genellikle çalışanların yarı açık durumdaki çekmecelerine attıkları ortaya çıktı. Bunun yanı sıra paraların dosya içerisinde yada direk masa üzerine de bırakıldığı yine kamera kayıtlarından tespit edildi. Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki çalışanların, 40 ile 50 YTL arasında ücretler aldıkları saptandı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan İlçe Tapu Sicil Müdürü M.S.Ö. ile Müdür Yardımcıları M.A., İ.A., emlakçılar Torasan Mahallesi Eski Muhtarı R.Ö., Kızılay İlçe Şube Başkanı ve aynı zamanda emlak işiyle uğraşan Y.A., emekli tapu sicil müdürü A.G., A.E., CHP'li belediye meclis üyesi İ.H., takipçi A.A. ve harita mühendisi E.Y. tutuklandı.

RÜŞVET SAYISINA GÖRE DAVA

Urla Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yönetttiği operasyonda tutuklanan zanlıların rüşvet alışverişleri tek tek belirlenerek iddianamede anlatıldı. Karıştıkları her rüşvet alışverişi için 12'şer yıl istenen 10 zanlının toplam 12 ile 120 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacakları davanın önümüzdeki günlerde 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği bildirildi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber