Diyanet YÖK'ü uyardı: Din Bilgisi öğretmenine 'daha az bilgi vermek' en büyük hata olur

Haber Giriş : 26 Temmuz 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu hac organizasyonunu, her geçen yıl daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını, tüm hacıların müstakil odalarda kaldığı, yemekli bir hac organizasyonunu hedeflediklerini söyledi.

Geçen yıla göre daha bakımlı evler kiralandığını, müstakil odaların sayısının arttırıldığını, tüm hacılara hem Mekke hem de Medine'de 2 öğün yemek verilmesinin planlandığını bildiren Bardakoğlu, yemek hizmetiyle kadınların ibadete daha çok zaman ayırmasını sağlayacaklarını ve ocak kullanımından doğabilecek hayati tehlikeleri önleyeceklerini ifade etti.

DİN ÖĞRETMENLİĞİ MÜFREDATI

Eğitim fakültelerine bağlanan din kültürü öğretmenliği bölümünün müfredatının değiştirilmesiyle ilgili bir soru üzerine de Bardakoğlu, din kültürü öğretmenlerinin en iyi şekilde ve tam donanımlı olarak yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Alel usul yetiştirirsek bu çocuklarımızı başka kapılara mahkum kılarız. Dini bilgiyi ne kadar iyi ve yerinde verirsiniz, insanların din hakkında bilgisi o kadar kucaklayıcı ve barışçı olur. Sığ bilgi verirseniz boşlukları insanlar kendi keyfiyle doldurur, o zaman da şikayet etmeye hakkımız olmaz. Bana göre, ilahiyat fakültelerinde yeterince dini bilgi alıyorlardı. Herhalde eğitim fakülteleri de bundan aşağı kalmayacaktır. Eğitim fakültelerine şayet 'daha az dini bilgi alsın' diye götürülmüş olursa, bu yapılacak en büyük hatalardan birisi olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber