D-100 Karayolu trafiğe açıldı

Yüksek gerilim hattının düşmesi nedeniyle Küçükmekmece mevkisinde trafiğe kapanan D-100 Karayolu, çalışmaların tamamlanmasının ardından açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2015 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
D-100 Karayolu trafiğe açıldı

Küçükçekmece'de D-100 Karayolu'na düşen yüksek gerilim hattı kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Hacışerif mevkisi askerlik şubesi önündeki TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hattı, buz yükü nedeniyle D-100 Karayolu'na düştü.

Hattın, iki direk arasında yola bir metre mesafede askıda kalması nedeniyle D-100 Karayolu Avcılar-Küçükçekmece istikameti trafiğe kapandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TEİAŞ ekipleri, hattı yolun üzerinden vinçlerle kaldırarak askıya aldıktan sonra trafik çift yönlü açıldı. Hattı direğe bağlama çalışmaları ise devam ediyor.

Enerji nakil hattının düşmesi nedeniyle bölgede herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmadı.


İstanbul'da, kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle kopan yüksek gerilim hattı D-100 karayolunu trafiğe kapattı.

Gece boyunca etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeni ile Avcılar Denizköşkler mevkisinde D-100 karayolunun üzerinden geçen yüksek gerilim hattının iki teli koparak yola düştü.

Kopan teller nedeniyle D-100 karayolu ve yan yolun İstanbul istikameti trafiğe kapandı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve belediye ekipleri vinç ve iş makineleri yardımı ile çalışma başlattı.

Yaklaşık bir saat trafiğe kapanan yol, kabloların geçici olarak vinçlerle askıya alınmasının ardından tek şeritten kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.

Trafiğe kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Yüksek gerilim hattının yoldan kaldırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber