Doğu'da soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Kars'ta kaydedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2015 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor

Kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek ve İzlanda alçak basınç sisteminin etkisinde bulunan bölge genelinde havanın parçalı-çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 16, Ağrı'da 13, Ardahan'da 11, Erzurum'da 9, Bitlis'te 7, Van'da 4, Iğdır, Muş ve Erzincan'da 3, Hakkari'de 1 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 11, Erzincan ve Van'da 5, Ağrı'da 4, Erzurum, Ardahan ve Kars'ta 2, Muş'ta 1, Hakkari'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Bitlis'te 145, Ağrı'da 60, Muş'ta 32, Erzurum ve Ardahan'da 26, Kars'ta 23, Hakkari'de 3, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 105 ve Konaklı'da 113, Kars'taki Cıbıltepe'de 105, Erzincan'daki Ergan Dağı'nda ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle çatılarda buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar ve itfaiye ekipleri, buz kütlelerini kırma çalışması yapıyor.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri de kent merkezinde biriken karları kamyonlara yükleyerek, şehir dışına çıkartıyor, kaldırımlarda oluşan buzları kırma çalışması yapıyor.

- Meteorolojiden çığ uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma, don olayı, sis ve pus beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını isteyen meteoroloji yetkilileri, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli, dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bölge genelinde öğle saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber