Salim bebek acil yolunda öldü

Suriyeli Salim bebek, bir gecede 2 kez hastaneye götürüldü, 3'üncü kez giderken yolda öldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2015 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Salim bebek acil yolunda öldü

Suriye'nin Hama kentinde yaşayan Zeynep Ahmed ile Abdurreza Yusuf, 2 yıl önce evlendi. Salim adını verdikleri bebekleri dünyaya geldikten 20 gün sonra da çift, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Kiremithane Mahallesi'ne yerleşti. Tarım işçiliği yapan 29 yaşındaki Abdurreza Yusuf, kiraladıkları 2 odalı evde eşi ve oğlu ile yaşamaya başladı.

Çiftin 7 aylık bebekleri Salim, önceki gün 22.30 sıralarında rahatsızlandı. Çift, ateşi yükselip, kusma ve ishal başlayan çocuklarını özel bir tıp merkezine götürdü. Muayene edilen Salim'in soğuk algınlığı şikayeti olduğunu söyleyen doktor, iğne yaptırdıktan sonra taburcu etti. Eve dönen çiftin çocukları saat 01.00 sıralarında yeniden ateşlendi. Salim bu kez çağrılan ambulansla Adana Numune eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuk Acil Servisi'nde muayenesi ve tedavisi yapılan bebek, bir süre sonra taburcu edildi. Sabaha kadar çocuklarının başında bekleyen çift, nefes almakta zorlanan Salim Abdurreza için tekrar ambulans çağırdı. Evinden alınan küçük çocuk, hastaneye götürülürken yolda öldü.

Dil bilmedikleri, yaşadıkları sorunları anlatamadıkları için kendileri ile ilgilenilmediğini ileri süren baba Abdurreza Yusuf, "Evladım doktorların 'bir şeyi yok' demesi yüzünden öldü. Kusma, yüksek ateş ve ishali vardı, ihmali olanlardan şikayetçiyim" dedi. Ailenin iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Battaniyeyle kefeni sardı

Ailenin şikayeti üzerine küçük çocuğun cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından baba Abdurreza Yusuf, kefenlendikten sonra battaniyeye sardığı

bebeğinin cenazesini gözyaşları arasında teslim aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber