MEB okulda tacizi doğruladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, Ankara'da Güzel sanatlar Lisesi Müdürü E.K.'nın, makamında ve evinde öğrencilerine yaptığı cinsel taciz iddiaları ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirirken, okul müdürünün yönheticilik görevinden alınarak öğretmen olarak atanmasının nedenini ise "öğrenci dövme" olarak açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, "Müdür odasında taciz sahneleri" başlıklı haber ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu okul müdürü hakkında gazete haberine de yansıyan bir kısım iddialarla ilgili şikayetlerin Bakanlığa da ulaştığı, bunun sonucunda bakanlık müfettişlerince başlatılan inceleme, soruşturma ve genel denetimin sürdüğüne işaret edilirken, adı geçen okul müdürünün yöneticilik görevinden alınarak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine öğretmen olarak atanmasının ise "öğrenci dövme olayı" olduğu bildirildi.

Açıklamada, cinsel taciz iddialarıyla ilgili soruşturma sonuçlandığında, müfettişlerce getirilecek teklifler doğrultusunda işlem yapılacağı bildirildi.

ALP HAKİMOĞLU MAĞDUR EDİLMEYECEK

Bu arada Bakanlık, bir başka gazetede yeralan "Hayalleri söndüren tercih" başlıklı haberle ilgili de bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kırklareli Merkez Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Alp Hekimoğlu'nun OKS tercihlerinin, 5 Fen Lisesi ve 1 Anadolu Lisesi olarak okul yönetimi ve öğrenci velisi tarafından internet ortamına girilerek yapıldığı, ancak 18 Temmuz'da sabah saat 10.46'da bu tercihlerin belirlenemeyen bir sebeple değiştirildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Olay üzerine soruşturma başlatıldığı dile getirilen açıklamada, öğrencinin mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber