Bakıma muhtaç özürlüler için bakım planı hazırlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakıma muhtaç özürlülerin, bildirimi, tespiti, değerlendirilmesi ve bakım hizmetlerine, ücretlerine ve ödemelerine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, bakıma muhtaç özürlülerin bakım hizmetlerinden yararlandırılması amacıyla, özürlülerin kendileri, akrabaları ya da vatandaşlar sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) il ve ilçe müdürlüklerine bildirimde bulunabilecek.

Başvurusu kabul edilen ve dosyası tamamlanan bakıma muhtaç özürlülere, banyo yaptırılması, tırnak, sakal ve istenmeyen tüylerinin kesiminin de içinde yer aldığı kişisel bakım hizmetleri ve psiko-sosyal destek hizmetleri verilecek.

Bakım hizmetleri, bakıma muhtaç özürlünün veya ailesinin tercihine göre, genel müdürlüğe bağlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, Genel Müdürlüğün izni ile açılan diğer resmi kurum veya kuruluşlara ait merkezlerde, özel bakım merkezlerinde ya da özürlünün ikametgahında verilebilecek.

Bakım hizmetini verecek merkez, bakım hizmetleri değerlendirme heyetince hazırlanan bakım raporu doğrultusunda bakıma muhtaç özürlünün bireysel özellikleri dikkate alınarak bireysel bakım planı hazırlanacak. Bakım hizmetinin özürlünün akrabaları tarafından verilmesi durumunda, bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu kişilere bakım planının uygulanması konusunda rehberlik edecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Bakıma Muhtaç Özürlülere Yönelik Resmi Kurum Bakım Merkezleri" ve "Bakıma Muhtaç Özürlülere Yönelik Özel Bakım Merkezleri" yönetmelikleri de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Merkezler aracılığıyla, bakıma muhtaç özürlü bireyin ikametgahında da bakım hizmeti verilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber