OKS'de ikinci şans başlıyor

Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birinci yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlar için ikinci tercih başvuruları 6 Ağustos'ta başlıyor

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) Birinci Yerleştirme sonuçlarına göre yerleşmeye hak kazanan adaylar için 4 Ağustos Cuma gününe kadar kayıt süresi verilirken, 6 Ağustos'ta da boş kalan 6 bin 500'e yakın boş kontenjan için Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden ikinci tercih süreci başlayacak. Birinci yerleştirmeye göre boş kalan kontenjanlara, sınavda OKS-TM veya OKS-MF puan türlerinden 160 ve üstü puan almasına rağmen tercih ettiği okullardan herhangi birini kazanamayanlar, kesin kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yaptırmamış olanlar ve kesin kayıt yaptırdığı halde 4 Ağustos 2006'ya kadar kaydını sildirerek sisteme işletenler başvuruda bulunabilecek.

13 AĞUSTOS SON

Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesi http://sinavlar. meb.gov.tr'den ikinci yerleştirme için boş kalan kontenjanlar 6 Ağustos 2006íya kadar yayınlanacak. Okullar da boş kontenjanları herkesin görebileceği şekilde ilan edecek. İkinci yerleştirme için adaylar 6- 13 Ağustos arasında başvuru yapabilecek. Başvurular, adayların daha önce başvurdukları okullardan yapılabilecek. Adaylar, ikinci yerleştirmede önceki tercihlerine bağlı kalmaksızın en fazla 8 yeni tercih yapabilecek. Boş kalan kontenjanlar için adaylar tercihlerini yaptıktan sonra 20 Ağustosíta ikinci yerleştirme sonuçları açıklanacak. 21-24 Ağustos 2006 tarihlerinde de ikinci kesin kayıtlar yaptırılacak. OKS İkinci Yerleştirmeye özel fen liseleri, özel meslek lisesi, Anadolu lisesi programı uygulayan ve sınavla öğrenci alan özel öğretim kurumları ve Anadolu meslek liselerinin Denizcilik alanı dahil olmayacak. İkinci kesin yerleştirmelerden sonra kesinlikle üçüncü kayıt yapılmayacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de aileleri bu konuda daha önce uyarmış ve bu türden bir beklenti içine girmemelerini istemişti.

67 yıldır devam eden şikâyet

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu, eğitimin daha kaliteli yapılması için reform hareketlerini hızlandırırken, 1939'da Milli Eğitim Bakanı olan Hasan Ali Yücelíin 1. Maarif Şurası'nda yaptığı konuşma 67 yıldır eğitimdeki sıkıntıların değişmediğini ortaya çıkardı. 1 Mart 2005'te Ankara Üniversitesi'nde Öğretmen Yetiştirmede Kalite Sorunları konulu çalıştayda Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, liseden üniversiteye gelen öğrencilerin dört işlem yapamadığından yakınmış ve ortaöğretimdeki eğitimin kalitesizliğinden dert yanmıştı.

İLERLEME OLMADI

1939'da dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel, eğitimdeki bozukluğu şu sözlerle anlatmış: İlköğretim mensuplarımız kendilerine gelen çocukların aile muhitlerinden şikayet ediyorlar ve muvaffakiyetlerindeki eksikliği okul dışına ve öncesine atfediyor. Ortaokul öğretmenleri ilkokuldan gelen çocukların zayıf olduklarını söylüyor. Lise muallimleri aynı şikayeti, ortaokula yükletiyorlar. Üniversite ve yüksek mektepler ise liseden gelen çocuklarımızın şu ve bu noktalardaki kuvvetsizliğinde ısrar ediyor. Bu mektebelerin verdiği mezun da bizzat hayatı şikayet ediyor..."

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber