Hakan Fidan, seçim olmadan, MİT'e dönebilir mi?

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, bugün itibariyle adaylığını geri çekti. Peki Hakan Fidan geri dönebilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Mart 2015 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakan Fidan, seçim olmadan, MİT'e dönebilir mi?

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, bugün itibariyle adaylığını geri çekti. Peki Hakan Fidan geri dönebilir mi?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun ek 7 nci maddesinde;"Yüksek mahkeme üyeleri, hakimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile Subay ve Astsubaylar hariç olmak üzere; milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde aday ve aday adayı olan Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri, adaylığı veya seçimi kaybetmeleri halinde, Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir ay içinde müracaat etmeleri kaydıyla eski görevlerine veya kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve dönebilirler." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hükümde yer alan düzenlemeye göre, aday adaylığı listeleri kesinleşmeden hiçbir aday adayının kamudaki görevine bir ay içinde dönmesi mümkün değildir. Ancak buradaki düzenleme, seçimden dolayı geri dönüşe dair düzenlemedir.

Bir de, normal olarak 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre istifa sonrası dönüş prosedürüyle geri dönüş imkanı bulunmaktadır. Fakat 92. maddeye göre geri dönebilmek için, en az 6 ay beklenmesi gerekmektedir. Burada da başka bir ayrıntı bulunmaktadır. 6 ay bekleme kuralı istisnai kadrolarda uygulanmamaktadır. MİT kadrolarının tümü de, 657 sayılı Kanunun 59. maddesine göre, istisnai kadrodur, bu nedenle de bekleme süresi uygulanmamaktadır. Dolaysıyla, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı isterse Hakan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığına atanabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber