Çelik: İstihdam paketi seçim öncesi çıkar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketi için muhalefet partileriyle görüşme turu yapacağını, paketi seçim öncesinde çıkarmayı istediklerini kaydetti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mart 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: İstihdam paketi seçim öncesi çıkar

ÖNDER YILMAZ

Fidan dikiminde 120 bin kişinin 6 ay çalışacağını belirten Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere iki ikramiye verecekleri vaadine ilişkin, "Anlamakta zorlanıyorum. SSK Genel Müdürlüğü yapmış birisinin iki ikramiye vereceğini söylemesi hesap adamlığı ile bağdaşmıyor, hiç o kurumu bilenin söyleyeceği iş değil. Maliyeti 25 katrilyon. Kaynağını izah edeceksin" dedi.

Kıdem fonu yeniye

Taşeronlarla ilgili olarak yardımcı işlerin kapsamına ilişkin Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Çelik, asıl işte yardımcı işçi çalıştırılamayacağını vurguladı. Çelik, kıdem fonunda işçinin aleyhine bir şey olmadığını belirterek, "Aslında bu işverenin aleyhine ama önce işçi karşı çıktığı için işveren sesini çıkarmıyor. Mevcut çalışanlar isterlerse eski sistemdem devam edecek. Yeni başlayan fondan başlasın. Çünkü biz o adamın mağdur olmasını istemiyoruz. Mevcutlar da mağdur olmayı göze aldıysa kalsın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber