Zorunlu avukatlıkta geciken randevu

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birliği (TBB), zorunlu avukatlık konusunda yaşanan sıkıntıları görüşmek üzere daha önce bir çok kez randevu talebinde bulunduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonunda görüşme kopardı. Erdoğan, TBB Başkanı Özdemir Özok ve 77 baro başkanıyla Dolmabahçe Sarayı'ndaki çalışma ofisinde görüşecek.

1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) uyarınca maddi durumu iyi olmayanlara avukat ataması yapılması sonrasında yaşanan sorunlarla ilgili olarak TBB, bir çok kez Başbakan Erdoğan'dan randevu talep etti, ancak istenilen görüşme bir türlü gerçekleşmedi. TBB'nin yaklaşık 47 milyon YTL'lik alacaklarını alamadıkları için zorunlu avukat atamalarını 1 Ağustos itibariyle durdurmasının ardından Başbakan Erdoğan'dan beklenen randevu geldi. Erdoğan, 10 Ağustos 2006'da Dolmabahçe Sarayı'ndaki çalışma ofisinde Özok ve 77 baro başkanına randevu verdi.

Görüşmede, avukat tutacak durumda olmayan şüpheli, sanık, mağdur ve müştekiler için büyük sorun haline gelen zorunlu avukat atamama uygulamasının sona ermesi bekleniyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber