Bozkır: Öyle kesimler var ki terörist diyemiyor

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "Öyle kesimler var ki Türkiye'de bütün dünyanın terör örgütü olarak tanıdığı DHKP-C'yi terörist olarak niteleyemiyor. Efendim eylem yapılmış da, eylem sonucu bir savcı vurulmuş da, hakkın rahmetine kavuşmuş da böyle bir şey olur mu? Bir terör örgütü, bu teröristler bir savcımızı şehit etmişlerdir, bunun tanımı budur"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2015 23:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozkır: Öyle kesimler var ki terörist diyemiyor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Öyle kesimler var ki Türkiye'de bütün dünyanın terör örgütü olarak tanıdığı DHKP-C'yi terörist olarak niteleyemiyor" dedi.

Bakan Volkan Bozkır, Esenler Belediyesi'nin 6. yıl dönümü vesilesiyle Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Bozkır, iki gün önce İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'a rahmet dileyerek sözlerine başladı. Türkiye'nin bugün cumhuriyet tarihinin en büyük noktasına ulaşmış vaziyette olduğunu dile getiren Bozkır, "Bütün dünyanın gıpta ile baktığı, Türkiye bu işi nasıl becerdi, nasıl bu noktalara geldi, nasıl her alanda bu kadar ileri gitti denilen ülke haline geldi. 2 bin 500 dolar milli gelirden 11 bin dolara geldi. 230 milyar dolarlık bir Türkiye bugün 830 milyar dolarlık bir Türkiye oldu. Merkez Bankası'nda 25 milyar dolarımız vardı, bugün 140 milyar Dolarımız var, IMF'ye bir o kadar borcumuz vardı, hepsini ödedik, 5 milyar dolar bir kredi açtık, biz olmasak IMF ne yapacak, kara kara düşünüyordur" dedi.

Daha gidecek çok yol olduğunu ifade eden Bozkır, Türkiye'nin nereden nereye geldiği düşünüldüğünde, Yeni Türkiye'ye doğru gittiklerini söyleyerek, "Cumhurbaşkanımız daha önce 2 trilyon dolar milli gelire ulaşmayı hedef göstermişti. Ama son günlerde diyor ki, '2 trilyon dolar neymiş, artık 3 trilyon dolardan, 4 trilyon dolardan, 5 trilyon dolardan bahsedecek hale geldi Türkiye' diyor. 'Bu gömlek bize dar geldi' diyor, gerçekten katılıyorum, Türkiye bugün Almanya'nın, Fransa'nın eriştiği milli gelire çok kısa sürede, 2023'te erişecek güce sahiptir. Bugün 11 bin dolar olan milli gelir 25 bin dolar olacak. İhracatımız 500 milyar dolar olacak" diye konuştu.

"50'ye yakın arkadaşımızı ASALA terörüne kaybettik"

Çok büyük sıkıntılarla bugünlere gelindiğini ve bu sıkıntının sadece ekonomi olmadığını belirten Bozkır, 2023 Türkiyesi'nde yeni Türkiye'de insanların artık kendilerini öteki hissetmeyeceklerini, her insanın etnik kökenine bakılmadan dini kökenine bakılmadan, yaşam biçimine bakılmadan bu ülkenin birinci sınıf vatandaşları haline geleceğini vurguladı. Demokrasinin çok büyük mesafeler katettiğini dile getiren Bozkır, şöyle devam etti:

"Buralara gelmemizi istemeyen malum birçok kesim var. Son günlerde karşılaştığımız bütün bu güçlülüklerin temelinde de Türkiye'yi buraya getirmemek yatıyor ama Türkiye bunların hepsini aşacak güçtedir. Ben 38 yılımı Dışişleri Bakanlığı'nda çalışarak geçirdim, 50'ye yakın arkadaşımızı şehit verdik, o zamanlar ASALA terörüydü. Yanımızda şehit olan arkadaşlarımız oldu, meslektaşlarım oldu, onları menfur terörizme kaybettik. ASALA terörü bitti aynı yıl PKK terörü başladı ve 30 bin can aldı. Bugün inşallah cumhurbaşkanımızın başlattığı süreçle, bu terör belasının üstesinden gelerek, bu çözüm süreci, bu barış süreci adımlarını atıyoruz. İnşallah Türkiye'de askerlerimiz şehit olmayacak, huzur içinde bütün bölgelerimiz kalkınacak ve 'öteki' kavramının içinde olan insanımız olmayacak."

"DHKP-C terör örgütüne, terörist demeyi bile kendisine yediremiyor"

Türkiye'de bazı kesimlerin dünyanın terör örgütü olarak tanıdığı DHKP-C'ye terör örgütü dahi diyemediklerini ifade eden Bozkır, şunları kaydetti:

"Efendim eylem yapılmış da, eylem sonucu bir savcı vurulmuş da, hakkın rahmetine kavuşmuş da böyle bir şey olur mu? Bir terör örgütü, bu teröristler bir savcımızı şehit etmişlerdir, bunun tanımı budur. Birçok sıkıntıyla karşılaşacağız ama biz koca bir kayayı dağın tepesine çıkarttık. Bu kayayı aşağıya indirtmeyeceğiz. Terörist olsun, paralel olsun Türkiye düşmanı kim olursa olsun, o kayayı oradan indirtmeyeceğiz. Ben her zaman söylüyorum, örnek olarak da veriyorum, Türkiye bir ağır sıklet boksörüdür, ağır sıklet boksörleri biliyorsunuz, önce böyle bir bakar karşısındakine, karşıdaki bir iki tane dokundurur falan, eğer karşıdakini anlamışsa biraz onunla oynar, hemen vurmaz. Ondan sonra baktı ki bir iki tane daha vuruyor falan, biliyorsunuz ne yapar, bir vurduğu zaman öbür boksör ringin diğer tarafına yere serilir, kaça kadar sayıldığını bile anlayamaz. Türkiye büyük devlet olmasından dolayı kendini sineye çekiyor ama Türkiye'yi çok da zorlamamak lazım maazallah hakemin saydığını bile duyamazsın."

Programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Esenler'de 6 yıl içinde yaptıkları hizmetleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber