AK Parti üst düzeyde temsili sağlamayı hedefliyor

AK Parti, seçim listelerindeki bakan ve parti yöneticilerini Türkiye geneline dağıttı. Her ile üst düzey bir ismi milletvekilliği için aday gösteren parti yönetimi, böylece her ilin Meclis'te üst düzeyde temsilini sağlamayı hedefliyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Nisan 2015 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti üst düzeyde temsili sağlamayı hedefliyor

Gülden Kılıç

7 Haziran seçimleri yaklaşırken partiler aday listelerini açıkladılar. AK parti seçimlere tüm teşkilatını alarm durumuna geçirirken her ile bir bakan veya üst düzey yönetici aday göstererek illeri üst düzy bir yöneticili temsil edilmesini hedefliyor. GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş, partilerin aday listelerini ve seçimlere yönelik stratejilerini Star'a anlattı. AK Partinin hükümet olması nedeniyle kamuoyu tarafından aktör olarak görülen adayları tercih ettiğini belirten Aktaş, , "Çünkü başkanlık sistemi yeni anayasaya bağlı. Yeni anayasanın da yapılması için yeterli oya ihtiyaç var. Bu yüzden AK Parti bakanları ve üst düzey parti yöneticilerini Türkiye'nin her yanına dağıttı. Akabinde ise devam etmesi gereken eski milletvekillerine öncelik verildi. Yine yerel şartlar göz önünde bulundurularak seçilmiş adaylar var. Bir de İstanbul, Ankara gibi illerde demokratik yapıya dikkat ederek seçilen adaylar var" diye ekledi.

CHP'den HDP'ye oy kayıyor

CHP'nin oy kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu öngören Aktaş, CHP'nin oy alma derdinden çok oy kaybetmeme stratejisi üzerine yoğunlaştığını kaydetti. Aktaş, CHP'de ön seçimler nedeniyle özellikle büyük şehirlerde Alevi adaylarının ağırlıkta olduğunu belirterek, "CHP'de Alevilerin yoğunlukta olması lehte biri durumdur. Çünkü CHP'nin, HDP'ye oy kaydırma riski çok yüksek. CHP'nin oy kaybetme eğilimi var. Hem HDP'ye hem de MHP'ye" dedi.

MHP tabanına sadık kaldı

İhsan Aktaş, MHP'nin tabanına sadık kaldığını kaydederek "MHP'de sadece Ekmeleddin İhsanoğlu ile Durmuş Yılmaz konuşulacak isimler olarak gözüküyor. MHP tabanıyla uyumlu adayları tercih etti" dedi.

Gülenciler kaos peşinde koşuyor

Cemaatin yerel seçimlerde hükümete karşı saldırması nedeniyle değer kaybettiğini vurgulayan Aktaş, cemaatin bir önceki seçimlere göre daha tehlikeli bir tutum içerisinde olduğunu söyledi. Cemaatin yerel seçimlerde gücünün sınırlarını görmesi nedeniyle daha geride duracağını kaydeden Aktaş, " Bence cemaat daha tehlikeli bir iş yapıyor. İstihbarat yeteneklerini kullanarak AK Parti aleyhtarlığı, kaos oluşturma veya partileri yakınlaştırma gibi faaliyetlerde bulunacaklar. Bazı adayları itibarsızlaştırıp bazılarına da itibar edindirecekler." dedi. Aktaş, cemaatin AK Parti'yi yıpratmak için HDP'ye oy vereceğini söyledi. Cemaatin bağımsız adaylarının meclise gireceğine ihtimal vermediğini kaydeden Aktaş, "HDP barajı açıp AK Parti'ye sıkıntıya soksun diye büyük ihtimalle bu kartı oynayacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber