9 Ağustos 2006'nın Önemli Gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.30'da Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile görüşecek, saat 17.00'de Türkmen milletvekillerini kabul edecek, saat 21.00'de Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud onuruna Çırağan Sarayı'nda akşam yemeği verecek.

Bakanların faaliyetleri

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Muğla'da, ziyaretlerde bulunacak sağlık personeliyle toplantı yapacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bakü'deki temaslarını sürdürecek.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Danone'nin Türkiye'de yeni piyasaya süreceği kolesterol düşürücü ürünü Danacol'ün tanıtımı için Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak toplantıya katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onur Öymen, saat 11.30'da dış politikadaki gelişmeler hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, saat 12.00'de TTB Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

- Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, saat 12.00'de DYP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek.

- Kamu Emekçileri Sendikaları Ankara Şubeler Platformu, saat 13.00'te Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Sivil Toplum Örgütleri, Ankara'da saat 12.30'da Filistin ve Lübnan ile ilgili basın açıklaması yapacak.

- İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saat 11.00'de, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nde bir basın açıklaması yapacak.

- Kütahya'daki Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı görevine atanan Hava Pilot Tuğgeneral Hasan Küçükakgöz, görevini emekliye sevkedilen Tuğgeneral Mehmet Bali'den törenle devralacak.

- Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nevzat Güzel, Muğla'da toplantı düzenleyecek.

- Avrupa Bitki Koruma Derneği (ECPA) ve Türkiye Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği'in düzenleyeceği "AB'de Bitki Koruma Ürünlerinin Maksimum Kalıntı Limitleri Mevzuatı ve ihracat için önemi" konulu toplantı Antalya'da saat 14.00'te Sheraton Voyager Otel'de yapılacak.

- Eğitim Bir Sen Adana Şubesi tarafından saat 12.30'da İnönü Parkı'nda İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınamak amacıyla bir protesto gerçekleştirilecek.

- 43.Uluslararası Troia Festiali Festivali düzenlenecek olan kortej ile start alacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Toplantı

- TOBB Başkanı ve DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde saat 16.00'da İslam Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saleh Bin Abdullah Kamel'in de katılımıyla işadamları toplantısı yapılacak.

Basın toplantısı

- Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, Bandırma'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek ve fabrikayı gezecek.

Tanıtım toplantısı

- Yapı Kredi Kontrollü Worldcard'ın basın tanıtımını Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer'in katılımıyla Swissotel, Lausanne Salonu'nunda saat 10.00'da gerçekleştirecek.

Akşam yemeği

- İncekara Holding, 55. yıl kutlamaları çerçevesinde, Olympus, Fisher Scientific, Eppendorf AG, Foss Analytical, Nihon Kohden, GE Healthcare, Marubeni Corp., Aloka gibi dünyanın önde gelen kuruluşlarının yönetim kurulu başkanlarını, Sepetçiler Kasrı'nda saat 19.00'da vereceği akşam yemeğinde ağırlayacak.

Basın toplantısı

- Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü-Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı tarafından geliştirilen deprem projesinin iletişim altyapısını, 2003 yılında GSM Association tarafından ödül alan projesiyle sağlayan AVEA, projeyi Çengelköy'de yer alan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenecek basın toplantısında tanıtacak.

Açıklama

- TUİK saat 10.00'da dış ticaret endekslerini açıklayacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

İsrail'in Lübnan'daki sivil katliamı devam ediyor

- 12 Temmuz'dan beri Lübnan'a havadan, karadan ve denizden bomba yağdıran İsrail, saldırılarına aralıksız olarak devam ediyor. İsrail saldırılarında şu ana kadar 3'te 1'i çocuk bini aşkın sivil hayatını kaybetti, 3 bin 500 kadar kişi yaralandı, yüz binlerce kişi yerlerini, yurtlarını terk etti ve ülkenin alt yapısı yerle bir edildi.

İsrail'in Filistin'e saldırıları

- İsrail bir ayı aşkın bir süredir Filistin topraklarını bombalamaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 200'e yakın Filistinli can verdi ve yüzlerce kişi yaralandı.

Irak'ta sivil katliamı durmak bilmiyor

- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının, sivilleri hedef alan saldırılarında hemen her gün onlarca kişi can veriyor ve yaralanıyor. Iraklı dini ve siyasi liderler, başta cami olmak üzere mukaddes mekanlara bile saldıran tefrikacı teröristlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunuyor.

Hizbullah-İsrail çatışması şiddetleniyor

- Hizbullah ile İsrail işgal güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar artarak devam ediyor. Hizbullah'ın sert direnişiyle karşılaşan İsrail işgal güçleri şu ana kadar 65 kayıp verdi.

Chirac Ortadoğu krizini görüşüyor

- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan Dominique de Villepin ve diğer bazı bakanlarla birlikte Ortadoğu krizini görüşecek. Chirac'ın daha sonra basın toplantısı yapması bekleniyor.

Ürdün Kralı Abdullah'ın Finlandiya ziyareti

- Ürdün Kralı Abdullah, Helsinki'de Cumhurbaşkanı Tarja Halonen ile bir araya gelecek. Görüşmede Ortadoğu krizi de ele alınacak.

Reid, güvenlik ve mülteci konularında açıklama yapacak

- İngiltere İçişleri Bakanı John Reid, güvenlik ve mülteci gibi konularda açıklamalarda bulunacak.

Papa'nın Kabul Günü

- Papa 16. Benedict Kabul Günü'nde ziyaretçileriyle görüşecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı ile başkent Kiev'de saat 19.00'da karşılaşacak.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Galatasaray, Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımı ile Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.30'da karşı karşıya gelecek.

- Japonya'da düzenlenecek 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarının İstanbul bölümünü tamamlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı, hazırlık maçları yapmak üzere Güney Kore'ye gidecek.

- Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları hazırlıklarını sürdüren A Milli Bayan Basketbol Takımı, İstanbul'da Almanya ile özel bir maç yapacak.

- Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda saat 14.30'da yapılacak.

- UEFA ön eleme maçlarında Arnavutluk takımı Tiran ile karşılaşacak olan Kayserispor, sabah ilk uçakla Arnavutluk'a gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber