Kılıçdaroğlu: 2 milyon Suriyeliyi göndereceğiz

Kılıçdaroğlu: 2 milyon Suriyeliyi de kendi ülkelerine göndereceğiz.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2015 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: 2 milyon Suriyeliyi göndereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ mitinginde konuştu..

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

VIP listeleriyle KPSS sınavına girmeden birilerinin memur olmaması lazım. Bunu kim yapabilir? CHP yapabilir. Çünkü CHP'nin geçmişinde de geleceğinde de tek hedef vardır, halkın iktidarı. 17 milyon yoksulumuz var. Yoksulluğu engelleyemediler. 13 yılda çözmediler, 4 yılda çözeceğim. Aile sigortasını getireceğim, hiçbir aile benim gelirim 720 liranın altındadır demeyecektir.

"İYİ DUY ARKADAŞ İYİ DUY"

Ben Suriyelileri göndereceğim dedim, vay efendim sen nasıl gönderirsin. Buradan söylüyorum iyi duy arkadaş iyi duy. Bir Ortadoğu'ya barışı getireceğiz. Ortadoğu'ya silah göndermeyeceğiz, gıda malzemesi göndereceğiz. Ama insanın insanı öldürdüğü bir coğrafya olmaktan Ortadoğu'yu biz kurtaracağız.

"2 MİLYON SURİYELİYİ DE KENDİ ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ"

Kim kendi topraklarına gitmek istemez? Dedelerinin mezarı, aileleri, mal varlıkları orada. 2 milyon Suriyeliyi de kendi ülkelerine göndereceğiz. Barışı getireceğiz ama barışın gelmesi ne demektir biliyor musunuz? Türk iş adamlarının Ortadoğu'da çok büyük işler yapması demektir.

"IRAK'IN BAŞBAKANI BANA AYNEN ŞUNU SÖYLEDİ"

Irak'a gittim, Irak'ın başbakanı bana aynen şunu söyledi "Biz önümüzdeki 10 yıl içinde 100 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Havaalanı, köprü, tünel, hastaneler yapacağız, metro yapacağız. 50 dolara çıkarıyoruz diyor. Biz size bütün yolları açıyoruz ama sizin hükümet pencereden girmeye çalışıyor. Bu da olmaz" diyor.

Hem Ortadoğu kazanacak, hem Türkiye kazanacak.

Devletin borcu çok diyorlar, biz çok olduğunu biliyoruz. Ama asıl olan o borç değil, vatandaşın borcu. Vatandaş borç batağı içinde.

11 milyon kendisini düşünüyorsa, çocuklarını düşünüyorsa, 11 milyon emeklinin oyunu istiyorum. Sözüm söz. Emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz.

"BİR VATANDAŞ KOCAMAN BİR MAKAS GÖNDERDİ"

Kilis'ten bir vatandaş kocaman bir makas gönderdi. Demiş ki, "şu AKP genel merkezine bağlanan hortumları kes diye". Sözüm söz, o hortumların tamamını keseceğim. Havuz medyasının genel yayın yönetmeni ne yapıyordu, açıyordu telefonu Halk Bankası genel müdürüne "Süleyman para gönder de işçilerin parasını ödeyeceğim" Şimdi ben o hortumu kesince 2 milyon emekliye gidecek.

"YATAK ODALARIMIZDA BOY BOY KASA OLMAYACAK"

Sadece o mu? Saraya gidenler, 5 milyar dolar. Ülkede kaynak var. CHP iktidarında, benim ve bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy kasa olmayacak. Her kuruşun hesabını vereceğiz.

"HER PROJEMİZİN SANTİM SANTİM HESABI YAPILMIŞTIR"

Taşeronda çalışan işçiler. 800 bin kişi. İşçileri kadroya alacağız dedik, vay efendim nasıl alırsınız, devlete yükü var. Yükü kocaman sıfır. Zaten maaşı devlet veriyor, taşerona veriyor, taşeron işçiye veriyor. Biz köle tüccarlığı yapan taşeronu kaldırıyoruz. Direkt işçiye vereceğiz. Sizi kandırıyorlar. CHP şu taahhütte bulundu bunları karşılayamaz. Her projemizin santim santim hesabı yapılmıştır.

"SENİN TELEVİZYONUNA ÇIKALIM OTURALIM TARTIŞALIM"

Ben maliyeciyim, 27,5 yıl kamuda çalıştım. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır iyi biliyorum. Davutoğlu'na sesleniyorum, benim kaynaklarımı merak ediyorsan, senin televizyonuna çıkalım oturalım tartışalım, millet de görsün.

"BİZ ALÇAK GÖNÜLLÜYÜZ"

İsterse ona maliye dersi de verebiliriz, biz alçak gönüllüyüz. Ama her kuruş nasıl toplanır, harcanır, bunu bilen birisiyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber