Ecevit GATA'da 3. ayına giriyor...

Haber Giriş : 11 Ağustos 2006 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 mayısta geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakımda tedavi altına alınan eski Başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumunda ufak iyileşmeler var. Üç aydan bu yana Gülhane Askeri Tıp Akamdesi'nde (GATA) yatan Ecevit, artık gözlerini açabiliyor, seslere duyarlılık gösterebiliyor.

Yoğun bakım ünitesinde zaman zaman solunum cihazına bağlanan Ecevit'in sağlığında kötüye gidiş olmadığı, ancak iyileşmenin de çok ağır gerçekleştiği belirtiliyor.

Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında uzun zamandır yatalak olmasına rağmen bozulma kaydedilmemesi, beyindeki ödemin ise çözülme sürecine girmesi olumlu işaretler olarak algılandı.

Sadece eşi Rahşan Ecevit'in yanına girebildiği Bülent Ecevit, son gelişme olarak gözlerini açtı. Rahşan Ecevit'in yakın çevresine verdiği bilgiye göre bakışları anlamlı, seslere duyarlılık gösteriyor.

Klasik müzik dinliyor

Rahşan Ecevit'in sevdiği konçertoları tek CD'ye topladığı ve yoğun bakım ünitesinde düzenli olarak Ecevit'e klasik müzik dinlettiği belirtiliyor. Ancak Ecevit'in bilincinin yerinde olup olmadığı kestirilemiyor.

Bülent Ecevit'in sağlık durumundaki ufak iyileşmeler DSP'lilerin umudunu korumasını sağlarken, bekleme sürecinin çok uzun olabileceği de gözardı edilmiyor.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber