Memurun bütün çocuklarına yardım verilsin

Haber Giriş : 13 Ağustos 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmeler öncesinde memurlar ilginç talepler gündeme getirdi. Çocuk yardımının sadece 2 çocuk ile sınırlandırılmasına karşı çıkan Memur-Sen, bu yöndeki düzenlemenin değiştirilmesini istiyor.

Hükümet ile memur sendikaları 15 Ağustos tarihinde toplu görüşme masasına oturacak. Toplu görüşmeler sırasında memurların maaş ve özlük haklarına yönelik talepleri yanında ilginç istek ve talepleri de masaya yatırılacak. Memur-Sen, memurlara yapılan çocuk yardımının 2 çocuk ile sınırlandırılmasına karşı çıkıyor. Sendika, Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan düzenlemenin değiştirilmesini ve memurların bütün çocuklarına çocuk yardımı yapılmasını istiyor.

AYRIMCILIK KALKMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, bu taleplerinin insani bir talep olduğununu altını çizerken, ?Türkiye'de memurlar bu maaşlarla bir veya en fazla iki çocuk yapabiliyor. Ancak ikiden fazla çocuk yapmak isteyen veya çocuğu olan memurlar da var. Sadece iki çocuğa çocuk yardımı verilmesini ayrımcılıktır. Bu ayrımcılık kalkmalı. Bu yöntemle Türkiye'nin nüfusunun artması önlenmeye mi çalışılıyor? Çin'de iki çocuk yapanlara ceza veriliyor. Bizde de ikiden fazla çocuk yapan devlet memurları cezalandırılmış oluyor? diye konuştu.

Memur-Sen, bütün kamu kurumlarında memurların çocukları için kreş açılmasını veya kreş için aylık 100 YTL ödeme yapılmasını istiyor. Sendika ayrıca kadın memurların doğum sonrası kullanacakları ücretsiz izinlerin görevden sayılmasını talep ediyor. Kadın memurlara verilen 8 haftalık doğum öncesi iznin 10 haftaya, doğum sonrası 8 haftalık iznin ise 6 aya çıkartılmasını öneriyor.

PROMOSYONLAR MEMURA VERİLSİN

Memur-Sen'in toplu görüşmeler sırasında gündeme getireceği konular arasında bankaların maaşların yatırılması karşılığında verdikleri promosyonların memurlara dağıtılması da yer alıyor. Ahmet Aksu, ?Bankaların maaş karşılığında verdikleri promosyonlar konusunda keşmekeş yaşanıyor.

Sendikaların bastırması nedeniyle bazı kurumlar promosyonları memurlara dağıtıyor. Bu da yılda 300-500 milyon arasında memura ek ödeme oluyor. Ancak kurumların yüzde 95'i bunu personele dağıtmıyor. Müsteşar veya genel müdürler gibi üst düzey yöneticilere makam odası, makam arabası olarak geri dönüyor. Biz bunun değişmesini istiyoruz? diye konuştu.

BAYAN MEMURLAR GÖZETLENMESİN

Memur-Sen Başkanı Aksu, bazı kamu kurumlarında personelin kamera sistemiyle gözetlendiğini belirtirken, ?Bu konuya geçen sene yapılan toplu görüşmelerde de gündeme getirdik. Ancak çözüm bulunmadı. Aksine uygulama daha yaygınlaştı. Özellikle bayan memurlar gözetlenmek istemiyor. Bu gözetlemeyi yapan yöneticiler kendi eşlerinin de başkaları tarafından gözetlenmesini ister mi? İnsan haklarına aykırı bu uygulama kaldırılmalıdır? diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber