Radikal yazarının Telekom ve ADSL eziyeti

Haber Giriş : 13 Ağustos 2006 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"4440375 numaralı Türk Telekom ADSL teknik destek hattını aradım. Karşıma çıkan kişiye derdimi anlattım." Radikal yazarı Mahfi Eğilmez'in ADSL kabusu...

Ben yazılarımı gazeteye internet üzerinden yolluyorum. Yaklaşık iki ay öncesine kadar bir internet servis sağlayıcısı aracılığıyla internete bağlanıyordum, çünkü Sarıyer'de Kilyos yoluna Türk Telekom henüz ADSL hizmeti vermiyordu. Tabii bundan şikâyetçiydim, çünkü servis sağlayıcı ile bağlanmanın hızı oldukça düşüktü. Oysa ADSL son derece hızlı bir bağlantı sağlıyordu. İki ay kadar önce Türk Telekom yetkilileri sitemize geldiler ve kayıt yapmaya başladılar. Hemen kaydoldum ve bir hafta kadar sonra da ADSL'li hayata başlamış oldum. Süresi dolan servis sağlayıcısının hizmetini yenilemedim ve Türk Telekom'la baş başa kaldım. Başlangıçta her şey çok iyi gidiyordu. Hız artmıştı, dosya indirmek çok kolaylaşmıştı. Zaman tasarrufu çok üst düzeye çıkmıştı.

Perşembe akşamına kadar her şey yolunda gitti. Hatta aybaşında hız daha da artmış, fiyat tarifesi değişmediği halde hız iki katına çıkarılmıştı. Ne olduysa perşembe akşamüstü oldu. Birden internet bağlantısı kesildi. ADSL modemi, modemle bilgisayar bağlantısının olduğunu, fakat modemle internet bağlantısının olmadığını gösteriyordu. 4440375 numaralı Türk Telekom ADSL teknik destek hattını aradım. Karşıma çıkan kişiye derdimi anlattım. Şikâyetimi kayda aldığını ve araştırıp bana döneceğini söyledi. Gerçekten de 10 dakika sonra beni tekrar aradı ve benim hattımla ilgili bir sorun olmadığını, sorunun Büyükdere santralındaki bir arızadan kaynaklandığını, saat geç olduğu için ekip yollanamayacağını, ancak yarın sabahtan itibaren duruma el konulacağını bildirdi ve şikâyetimin giderildiğini not edeceğini, aksi takdirde ikide bir de beni arayıp şikâyetimin hallolup olmadığını soracaklarını söyledi. Ben de ertesi gün internete girmek üzere bigisayarı terk ettim.

Bu yazıyı gazeteye yolladığım sırada cumartesi günü saat 12.00 idi, yani arızanın olduğu ve benim bildirdiğim saatten itibaren 40 saatten fazla süre geçmişti. Henüz arıza giderilmiş değil. Telekom'un ADSL destek hattını ne zaman arasam farklı biri çıkıp sorunun ne olduğunu soruyor. Her seferinde sabırla anlatıyorum, her seferinde sorunun üzerinde çalışıldığı söyleniyor ama çözüm yok. Bu yazımı size kendi internet hattımdan değil, başka bir yerden göndermek zorunda kaldım.

Türk Telekom yetkililerine diyorum ki:

Madem ki bir sistemi yönetemeyeceksiniz, madem ki bir arızayı iki günde giderecek beceriniz yok, o zaman bu hizmeti vereceğiniz insanlara eski servis sağlayıcılarını devam ettirmelerini söyleyin. Dünyanın hiçbir yerinde deprem ya da benzeri bir doğal felaket olmamışsa iletişim bu kadar aksamaz. Yine buradan henüz ADSL sistemine girmemiş olanlara seslenmek istiyorum: Siz siz olun ve sakın servis sağlayıcınızı bırakmayın. ADSL de alın ama bu gibi durumlarda kullanılmak üzere servis sağlayıcınızı yedekte bulundurmaya devam edin.

Mahfi Eğilmez/Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber