'Emniyet ve yargıya Pensilvanya talimat veriyor'

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: Yargıdaysa yargı imamının talimatını yerine getiriyor. Emniyetteyse emniyet imamının talimatını yerine getiriyor. Bu emniyet ve yargı imamına kim talimat veriyor? Pensilvanya talimat veriyor."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Emniyet ve yargıya Pensilvanya talimat veriyor'

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "(Paralel Yapı) Bunlar sivil toplum örgütü görüntüsündeydiler. Ne için mücadele verdiklerini sonradan öğrendik. Kendi vesayetlerini kurmak için bizimle birlikte mevcut vesayete karşı savaş vermişler" dedi.

Ünal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Milletvekili Adayı Veysi Kaynak ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ile seçim çalışmaları kapsamında bir düğün salonunda muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarların kente ilişkin talep ve görüşlerini dinleyen Ünal, paralelcilerin, 17-25 Aralık'ta yolsuzluk kılıfı üzerinden hükümeti devirmek istediğini belirtti. O dönem, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüşmesini aktaran Ünal, şunları kaydetti:

"O dönemde, Ali Babacan'a sordum. Sayın Bakan bir tane de bankadan bir kuruş para alınmış mı? Yok. Halk Bankasından alınmış mı? Yok. Bir kamu kuruluşu bir kuruş zarara uğratılmış mı? Yok. Devlet Bahçeli'nin zamanında 24 tane bankanın içerisi boşaltılmadı mı? Yüz milyarlarca Türkiye'nin parası dışarı kaçırılmadı mı? Yolsuzluk dediğiniz şey tüyü bitmemiş yetimin, kamunun malını ve onun çalınmasına aracılık etmektir. Biz 13 yılda hamdolsun, bu milletin 1 kuruşuna helal getirmedik ama paralelciler, 17-25 Aralık'ta yolsuzluk kılıfı üzerinden hükümeti devirmek istediler."

Paralel Yapı'ya ilişkin, "Bunlarla birlikte yol yürümediniz mi bunları siz büyütmediniz mi?" diye sorular yöneltildiğini dile getiren Ünal, AK Parti'nin iktidara geldiğinde bu yapının, yargıyı ve emniyeti ele geçirmiş, devletin içerisinde yapılanmış olduğunu kaydetti.

Ünal, sivil toplum kisvesi altına sığınan yapının amacını sonradan öğrendiklerini belirterek, "Bunlar sivil toplum örgütü görüntüsündeydiler. Ne için mücadele verdiklerini sonradan öğrendik. Kendi vesayetlerini kurmak için bizimle birlikte mevcut vesayete karşı savaş vermişler" diye konuştu.

Önce 7 Şubat 2012'de, sonra da 17-25 Aralık sürecinde Paralel Yapı'nın doğrudan devlete hamle yaptığına dikkat çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Biz bunlara niye 'Paralel Yapı' diyoruz. Bunlar o güne kadar bir sivil toplum örgütüydüler. Bir sivil toplum örgütü ile nasıl ilişki kurulur ise biz de onlarla öyle ilişki kurduk. Biz insanları devlet içerisinde görevlendirirken, eskiden yapıldığı gibi 'şucu bucu' diye ayrımcılık mı yapmalıydık. Biz şuculukla buculukla savaşarak bu güne gelmedik mi? Biz şöyle bir şey yapabilir miyiz? Bu Gülen cemaatinden, bu Menzil cemaatinden, bu Hakyol Vakfı'ndan diyerek insanları ayırabilir miydik? İnsanların inançları kendine. Devlet neye bakar, insanların ehliyetine ve liyakatine bakar. Devlet içerisinde, bürokraside görev aldığından itibaren devletin iç işleyişine uygun davranmak zorundadır. Bir paralelciye 'amirinin verdiği talimatı mı yerine getirirsin Fetullah Gülen'in mi talimatını yerine getirirsin' diye sorun. Amirinin verdiği talimatı yerine getirmiyor. Yargıdaysa yargı imamının talimatını yerine getiriyor. Emniyetteyse emniyet imamının talimatını yerine getiriyor. Bu emniyet ve yargı imamına kim talimat veriyor? Pensilvanya talimat veriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber