Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet alınmadığı kameralı sistemle ispatlanacak

Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet alınmadığı kameralı sistemle ispatlanacak

Afyonkarahisar Tapu Sicil Müdürü Abdullah Ertekin, dairesinde rüşvet döndüğüne dair söylentilere etkili bir yanıt olması için kameralı sisteme geçiyor.

Tapu Müdürlüğü denince, akla ilk gelenin rüşvet olduğuna dikkat çeken Ertekin, söylentilerin kesinlikle asılsız olduğunu vurguladı.

Afyonkarahisar Tapu Müdürü Abdullah Ertekin, 2005 Eylül'de göreve başladı. Memleketi Afyonkarahisar'a geldiğinde ilk olarak arşivi düzenleyen Ertekin, yaklaşık 3,5 ay içinde dosyaları düzene sokmuş.

2006'da Tapu Kadastro Bilim ve İletişim Sistemi'ne geçtikten sonra, yeni programa yabancı kaldıkları için işlerin aksadığını ifade eden Ertekin, memurun programı bilmeyişine personel eksikliği de eklenince en az bir aylık iş biriktiğine dikkat çekti.

Çok sayıda dosyanın biriktiği dönemde bazı duyumların kendisini ve personeli rahatsız ettiğini kaydeden Ertekin, "Sıkışıklık döneminde, iş takibi yapan sözde emlakçılar yoğunluğu fırsat bilerek vatandaştan para almış. Parası giden vatandaş rüşvet aldılar diye tapu çalışanlarını suçladı." dedi.

Müdürlüğe bankalar gibi loca yaptırarak kamera sistemiyle kontrol edeceklerini bildiren Ertekin, "Asılsız suçlamalardan kurtulmak için kamera sistemi kuracağız. Arşivi kompakt sisteme dönüştüreceğiz. Arşiv düzenlemesi bittikten sonra 4 ay gibi bir süre içinde kameralı sisteme geçeceğiz." bilgisini verdi.

"Kamu kurumları 17.30'da kapanmasına rağmen Tapu Müdürlüğü, 19.30'a kadar çalışıyor. Mesai bitiminden sonra paralı işler mi yapılıyor." diyenlere sert yanıt veren Ertekin, "Biz 19.30'a kadar çalışıyoruz. Bunun karşılığında da aylık 40 YTL mesai alıyoruz. Vatandaşın işini görmek için çalışıyoruz. Akşam saatlerinde birilerinin işinin yapıldığını sananlar yanılıyor." diye konuştu.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber