Necdet Özel'in aldığı raporda süre yok

Başbakanlık kaynakları, iki haftalık süreden bahsetse de güvenilir kaynaklar Özel'in raporunda herhangi bir süre bulunmadığını vurguladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Mayıs 2015 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Necdet Özel'in aldığı raporda süre yok

Uğur ERGAN

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in geçirdiği prostat ameliyatı nedeniyle aldığı raporda kullandığı bir ifade, tartışmayı da beraberinde getirdi. Tartışma, Özel'in sağlık sorunları nedeniyle izin aldığının kamuoyuna yansımasından sonra Başbakanlık kaynaklarına dayanılarak verilen ve Özel'in '15 günlük rapor' alıp daha sonra görevine döneceği haberlerinden sonra başladı.

Başbakanlık kaynakları, iki haftalık süreden bahsetse de güvenilir kaynaklar Hürriyet'e, Özel'in raporunda herhangi bir süre bulunmadığını vurguladı. Normalde asker raporlarında, iznin başladığı tarihin yer aldığı, ne zaman geri dönüleceğine dair bir tarihe ise yer verilmediği belirtildi. "Şu tarihten itibaren raporluyum denir. Sağlık sorunu olduğu için ne zaman dönüleceği belli olmaz. Bu nedenle raporda net bir dönüş tarihi yazılmaz" denildi.

GELİŞMELERİ İZLEYECEK

Özel'in raporunda da net bir tarih bulunmazken, "Dönene kadar görevime Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet edecektir" ibaresinin yer aldığı öğrenildi. Askeri çevreler ise Özel'in alışık olunmayan şekilde 'dönene kadar' vurgusuyla hükümete Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili Jandarma'ya yönelik suçlamalar ve eski Adana İl Jandarma Alay Komutanı Albay Özkan Çokay'ın tutuklanmasından dolayı bir mesaj verdiğini ileri sürdü. Kulislerde, "Özel, gelişmeleri yakından izleyecek. Bunun için hükümete bir süre verdi. Eğer Paralel yapılanma iddialarıyla ilgili TSK personeline yönelik suçlamalarda bir değişiklik olmaz ise geri dönmeyebilir" denildi. Bir kaynak, "Çünkü dönene kadar ifadesine gerek yok. Komutanlar sözlerini dikkatle seçerler. Ama kime nasıl bir mesaj vermek istedi bunu bilemem" dedi. Özel'in Jandarma'ya yönelik suçlamalar ve tutuklamalar nedeniyle Adalet Bakanı ve müsteşarıyla bir araya geldiği ve rahatsızlığını dile getirdiği de ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber