En zor görev... Yaralı astsubayı doktor eşi karşıladı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ın İmranlı İlçesi'ne bağlı Karacaören Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Üstçavuş Hayati Gülcü, üzerine bastığı mayının patlaması etmesi sonucu yaralandı.

Karakol yakınlarındaki ?Üçtepeler Mevkii'nde operasyona katılan Astsubay Üstçavuş Gülcü mayının infilat etmesi sonucu yaralanınca Erzincan'dan helikopter istendi. Gelen helikopterle Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Güçlü, tedavi altına alındı.

DOKTOR EŞİ KARŞILADI

Sivas'ın İmralı İlçesi'ne bağlı Karacaören Beldesi'ndeki Jandarma Karakolu Komutanı Jandarma Astusay Üstçavuş Hayati Gülcü, helikopterle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Askeri personel ve ambulanslar helikopter pisti kenarında hazır bekletildi. Ancak helikopter üniversite kampusu içinde başka bir alana indi. Amublansa bindirilerek acil servise getirilen astsubay Gülcü'yü, Kızılay Kan Merkezi Müdürü olan eşi Dr. Filiz Gülcü karşıladı. Dr. Gülcü, elini tuttuğu yaralı eşi ile birlikte ambulanstan indi.

Filiz Hanım bu en zor görevinde yaralı eşine elini tutarak, "Dayan Hayati'm, bak ben burdayım" diyerek moral verdi. Filiz Hanım, bir yandan acil servis personeliyle birlikte ilk müdahaleyi yaptı. Bir yandan da, "Sen askersin. Sık dişini. Hepsi geçecek" dedi.

Mayına basması sonucu astsubayın sol ayak baş ve ikinci parmağı koparken, sol bacağı da patlamanın etkisiyle kırıldı. Genel sağlık durumu iyi olan Gülcü, hemen ameliyata alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber