Kılıçdaroğlu: Kendi çocukları sınava girmeden memur oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir evde işsiz biri varsa orada huzur olmayacağını belirterek, refahı tabana yayacaklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2015 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Kendi çocukları sınava girmeden memur oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, vatandaşlara seslenerek, 7 Haziran seçimlerine hazır olup olmadıklarını sordu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, siyaset anlayışının diğerlerine benzemediğini vurgulayarak, "Benim siyaset anlayışım cebini düşünen siyaset değil , halkın cebini düşünen siyasettir. Halk kazanacak, halkın cebi para görecek. Benim siyaset anlayışımda benim çocuğum iş bulsun değil, eğer bu ülkede herhangi bir vatandaşımızın çocuğu işsizse, o çocuk iş bulamıyorsa o ailenin derdi, benim de derdim olacaktır. Hiçbir ayırım yapmadan her çocuğumuza iş bulacağız, asıl hedefimiz bu olacak" diye konuştu.

Bir evde işsiz biri varsa orada huzur olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İşsizlik yüreğimizi yakan bir olaydır. O zaman ne yapacağız? Yeni bir politika ve anlayışla devleti yöneteceğiz. Biz refahı tabana yayacağız. Refah tabanda olacak. Yıl 2002, Türkiye nüfusunun yüzde 1'i Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una sahip . Yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, Türkiye'deki toplam servetin yüzde 54,3'üne sahip. Refah, gelir, kar nerede toplanmış, yukarıda bir avuç insanın elinde. Biz bunu ret ediyoruz. Refah tabana yayılmalı, halkın cebi para görmeli, yoksulluk ve işsizlik olmamalı. Memlekette barış ve huzur olmalı. Her evde tencere kesinlikle kaynamalı. Şimdi soru şu, biz bunu nasıl yapacağız? Refahı tabana nasıl yayacağız? Eğer siz emekliyi korursanız, 'emekliye ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğim' derseniz, bütçe gelirlerinin bir kısmı tabana gitmiş olur. Kime? 11 milyon emekliye."

"350-450 lira emekli aylığı alan var"

"Sanıyorlar ki emekliye ayda 10 bin lira vereceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Zaten ne alıyor ki... Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. 350-450 lira emekli aylığı alan var. Yani 450 lira alana bir 450 lira yılda iki sefer vereceksin, ona itiraz ediyorlar. Ben de 11 milyon emekliye sesleniyorum, eğer onlar size 'kaynak yok' diyorlarsa, siz de deyin ki 'bizden size oy yok'. Oy vermeyin. Emekli arkadaşlarıma sesleniyorum, size bu toplumun vefa borcu var. Sizin sahibiniz yok bu hükümette, sizin sahibiniz CHP'dir, asla unutmayın. Şunu çok rahat söylüyorum, bütün seçim meydanlarında sizin hakkınızı savunan, sizin için çaba harcayan, sizin daha iyi yaşam şartlarınıza kavuşmanız için mücadele eden tek bir parti var, o da CHP'dir. Sanıyorlar ki emekliye birer maaş ikramiye verdik, götürüp İsviçre bankalarına yatıracaklar, ne yapacak gidip bakkaldan alışveriş yapacak, fırından ekmek alacak. Kim kazanacak emekli, esnaf, toptancı, herkes kazanacak ama hortumcular kaybedecek. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim."

Zonguldak mitingi

Kılıçdaroğlu, Bartın mitingi için uçakla Zonguldak Havalimanı'na indi. Havalimanında partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi içinden geçerek halkı selamladı. Otobüsle Bartın'a gelen ve partili gençler tarafından coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting alanına girdi.

KENDİ ÇOCUKLARI SINAVA GİRMEDEN MEMUR OLDU

Alanda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz, aylığı 1000 TLnin altında 8 milyon emekli, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyeli ve bunlar için ödenen 5.5 milyar dolar, atama bekleyen 350 bin öğretmen bulunduğunu söyledi. CHP lideri, çiftçinin ektiği ürünün karşılığını alamadığı için 2 Trakya büyüklüğünde ekilmeyen alan bulunduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bunlar 13 yıldır tek başına iktidar olan bir partinin önümüze koyduğu tablo. Bu tablo bizim içimize siniyor mu? 13 yıl kredi açtık. Tek başına yönettiler. Hiç kimse önünde engel olarak durmadı. Ama bize yoksulluk, bize işsizlik verdiler. Kendi çocukları KPSS sınavına bile girmeden devlette memur oldular. Bizim çocuklarımız bekliyor. Üniveriteyi bitirdiler, 350 bin öğretmen atama bekliyor. O zaman gel yeni bir başlagıç yapalım."

AA-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber