Kılıçdaroğlu: Halkın cebi para görecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim siyaset anlayışım cebini düşünen siyaset değil, halkın cebini düşünen siyasettir. Halk kazanacak. Halkın cebi para görecek" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mayıs 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Halkın cebi para görecek

Partisinin Bartın ve Zonguldak mitinglerinde halka seslenen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

REFAH TABANA YAYILMALI

"2002 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 39'una, 2014'te ise nüfusun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 54.3'üne sahip oldu. Rehaf, gelir, kar yukarıda bir avuç insanın elinde toplanmış. Biz bunu reddediyoruz. Refah tabana yayılmalı, halk kazanmalı, halkın cebi para görmeli. Biz bunu yapacağız. Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz, aylığı 1000 TL'nin altında 8 milyon emekli, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyeli ve bunlar için ödenen 5.5 milyar dolar, atama bekleyen 350 bin öğretmen var. Bunlar 13 yıldır tek başına iktidar olan bir partinin önümüze koyduğu tablo. Bu tablo bizim içimize siniyor mu? 13 yıl kredi açtık. Tek başına yönettiler. Hiç kimse önünde engel olarak durmadı. Ama bize yoksulluk, bize işsizlik verdiler. Kendi çocukları KPSS sınavına bile girmeden devlette memur oldular. Bizim çocuklarımız bekliyor. 350 bin öğretmen atama bekliyor. Hiçbir ayrım yapmadan her çocuğumuza iş bulacağız, aş bulacağız. Gel yeni bir başlangıç yapalım.

4 YIL YETKİ İSTİYORUM

4 yıllık yetki istiyorum. 4'üncü yılın sonunda bu güzel ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Gücümüz var, toprağımız var, insanımız var. Eksik olan namuslu, düzgün, ahlaklı siyaset. O nedenle ilk 4 ay içinde temiz siyaset kanununu çıkaracağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Siyaset halka adanmışlıktır. Siyaset cep doldurma sanatı değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber