Bakan Koç: Müzelerin güvenliğini 777 kişi sağlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, müzelerin iç güvenliğinin, 268'i koruma güvenlik görevlisi ve 509'u bekçi kadrosundaki personel olmak üzere 777 kişi tarafından sağlandığını açıkladı. Koç, açıklamasında 2006 yılı için müzelerin güvenliğinde kullanılacak makine teçhizat için yatırım programında 3 milyon YTL olduğunu da bildirdi.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in soru önergesini cevaplandıran Kültür ve Turizm Bakanı Koç, bakanlığa bağlı 93 müzenin tamamında depo bulunduğunu kaydederek, müzelerin koleksiyonlarında bulunan taşınır kültür varlıklarının teşhir ve tanziminin uzmanlarca, dünyadaki gelişmeler de takip edilerek sık sık güncellendiğine dikkat çekti. Müzelerin iç güvenliğinin bakanlık personeli, koruma güvenlik görevlileri ve bekçiler tarafından sağlandığını, bazı müzelerin dış güvenliğinin ise hizmet alımı yoluyla özel güvenlik firmalarınca gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Koç, müzelerde 268 personelin koruma güvenlik görevlisi, 509 personelin ise bekçi kadrosunda çalıştığına dikkati çekti. Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2006 yılı için 144 kişi, mahallinden hizmet alımı yoluyla ihtiyaç duyulan müzelerde istihdam edilecektir. Müzelerimizin iç güvenliği, bakanlık personeliyle sağlanmaktadır. Ancak güvenlik konusunda ek tedbir alınmasına ihtiyaç duyulan müzelerde, bu müzelerin talepleri dikkate alınarak hizmet alımı yoluna gidilmektedir. Hizmet alımı yoluyla çalıştırılacak personel titizlikle seçilmektedir. 2006 yılı için müzelerimizin güvenliğinde kullanılacak makine teçhizat için yatırım programında 3 milyon YTL (3 trilyon lira) ödenek ayrılmıştır. Ayrıca müze ve ören yeri gelirlerinden Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nce 1 milyon 368 bin YTL güvenlikle ilgili hizmet alımlarında kullanılmak üzere gelen talepler doğrultusunda mahalline aktırılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber