Akdoğan: Sen Erdoğan'ın tırnağı olamazsın

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Mersin Milletvekili adayı, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Müslüman olduğuna inanmıyorum" açıklamasına sert tepki gösterdi. Akdoğan, "Ya sen kimsin, Erdoğan'a laf söylemek kim? Sen, Erdoğan'ın tırnağı olamazsın" dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan: Sen Erdoğan'ın tırnağı olamazsın

Akdoğan, dün Ankara'da Çukurambar semtinde Ak Parti Ankara milletvekili adayı Fatih Şahin'in seçim koordinasyon merkezinin açılışındaki konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinin eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerle yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında bir dönüm noktası olacağını, seçimleri referandum olarak gördüklerini söyledi.

Akdoğan, şöyle devam etti:

"CHP'nin bir milletvekili adayı, 'Erdoğan'ın Müslüman olduğuna inanmıyorum' demiş. Ya sen kimsin, Erdoğan'a laf söylemek kim? Sen, Erdoğan'ın tırnağı olamazsın. İnsanların dinini, imanını sorgulamak nasıl bir demokrasi anlayışıdır, nasıl bir insanlık anlayışıdır? Bunlar demokrat olamazlar, bunlar milletin değerleriyle kavgalılar. Yani 'Ben Müslümanlığa inanmıyorum' diyemediği için, 'Erdoğan'ın Müslüman olmadığını düşünüyorum, inanıyorum' diyor. Böyle bir çarpık zihniyettir bu."

Akdoğan, yüzde 52 oy almış bir Cumhurbaşkanı'yla kavga edildiğini belirterek, bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenlere saygısızlık olduğunu, devletin başındaki kişiye bazı yakıştırmalarda bulunmanın en basit tabiriyle "densizlik" ve "terbiyesizlik" olarak tanımlanacağını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber