Seçmenden adaylara: Seçildikten sonra sekreterine yok dedirtme

Meclis'e girmek için kapı kapı dolaşan vekil adayları, seçmenle yaşadıkları sıra dışı hikayelerini paylaştı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seçmenden adaylara: Seçildikten sonra sekreterine yok dedirtme

YÜCEL KAYAOĞLU

Milletvekili adayları, 7 Haziran milletvekili seçimleri için sahada kapı kapı dolaşıp vatandaşın oyuna talip olurken, bu çalışmalar sırasında ilginç durumlarla da karşı karşıya kalıyorlar. Milletvekili adayları, vatandaşlarla aralarında bazen güldüren, bazen duygulandıran, bazen de şaşırtan diyalogların geçtiği seçim çalışmalarının 'öteki yüzünü' gazetemize anlattılar. İşte vekil adaylarının seçim çalışmalarından yansıyan ilginç hikayeler:

ŞUAY ALPAY

Sayın vekilim

giderim tıkandı!'

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, telefonunu 24 saat açık tutan isimlerin başında geliyor. Hemen hemen tüm Elazığlı hemşerilerinde numarası bulunan Alpay, yoğun seçim çalışmaları sırasında çalan telefonlarına da mümkün olduğu kadar cevap vermeye çalışıyor. Alpay'a gelen telefonlar da bazen fıkralara konu olabilecek cinsten. Alpay'ın anlattığına göre, gece yarısı çalan telefondaki hemşerisi Elazığ şivesi ile konuşmaya başlamış ve "Sayın vekilim, yollarda beraber gidik, yağmurda beraber ıslanik ama maaşı alıp tek başına sen yiyisin" demiş. Alpay gelen bu telefona gülümsemekle yetinmiş. Bir başka seçmeni ise, banyo giderinin tıkandığını, bu konuda Alpay'dan yardımcı olmasını istemiş. Alpay ise karşıdakini kırmadan bunun milletvekilinin işi olmadığını, ama bir tesisatçıyı arayabileceği tavsiyesinde bulunmuş.

BÜLENT TURAN

Oğlum sakın beni bırakma

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, seçim çalışmaları sırasında en çok etkilendiği ve gözyaşlarını tutamadığı bir olayı şöyle anlatıyor: "Ayvacık ilçemizdeki huzurevinde bir teyze dikkatimi çekti. Bir derdi olduğu yüzünden okunuyordu, çekinir söylemez diye arkadaşları dışarı çıkardım. Teyze dedi ki, 'Oğlum 7 yıl önce 'Anne sana ev aldım, seni oraya götürüyorum' dedi. Beni buraya bıraktı. 7 yıldır ne aradı ne sordu. 'Benden istediğin bir şey var mı?' dedim. Yaşlı teyze 'Oğlum beni bırakma yeter' diye cevap verdi. Şimdi sık sık o teyzeyi arıyorum, 'Beni bırakma' diye ağlıyor."

REŞAT PETEK

18 yıl evvelki

resmini gördü

AK Parti Burdur milletvekili adayı Reşat Petek de kapı kapı dolaşıp vatandaşın oyuna talip olan isimlerden. Esnaf ziyaretleri sırasında bir demirci dükkanına giren Petek'e, dükkan sahibi, 18 yıl önce Fazilet Partisi dönemindeki seçim fotoğraflarını göstermiş. Reşat Petek, duvarda asılı resmini görünce oldukça duygulanmış. Petek, yaşlı bir teyzenin 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı' üzerinden yürütülen tartışmalara yaptığı yorumu da Burdur şivesiyle şöyle anlatıyor: "Teyzem bağırıyor: Erdoğan'ın oturduğu yer ona mı tapulu? Millete tapulu. Ne gonuşuyor bunla?"

RAMAZAN CAN

Tayyip'i başkan

yapıyonuz mu?

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da, seçim bölgesinde yaptığı çalışmalarda vatandaşların taleplerini yakından takip eden bir isim. Can, Kırıkkale'nin Hacıobası köyünü ziyareti sırasında yolun bozuk olduğunu görüyor, 'Vatandaş dile getirmeden, ben bu sorunu çözüleceğini söyleyeyim' diyor ve vatandaşlarla sohbete başlıyor. Can, 'Biliyorum köyün yolunu söyleyeceksiniz' diyerek söze giriyor ama girmesi ile susması bir oluyor. Çünkü köyün sakinleri, "Yolu molu bırak şimdi. Sen Tayyip'ten bahset. Tayyip'i başkan yapıyonuz mu? Onu söyle" diyerek Can'ın sözünü kesiyor.

ADNAN BOYNUKARA

Kovsanız da AK Partiliyiz

AK Parti Adıyaman Milletvekili adayı Adnan Boynukara, seçim bölgesi Adıyaman'ı adeta karış karış arşınlıyor. Bu yoğun çalışmalar sırasında bazı vatandaşların kendisine "Bize gelmenize gerek yok, kovsanız da AK Partiliyiz" dediğini anlatıyor. Boynukara, "Çalışmalarınız sırasında karşılaştığınız ilginç bir olay var mı?" şeklindeki sorumuza, milletten gelen talepleri anlatarak cevap verdi. Boynukara, vatandaşın genellikle gündeme getirdiği talepleri ise şöyle sıralıyor: Seçildikten sonra değişme, seçildikten sonra bizi unutma, telefonunu kapatma, sekreterine 'yok' dedirtme.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber