Erdoğan'dan '19 Mayıs' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istiklal mücadelesine egemen olan ruhun ve ecdadın azminin, önemli bir ilham kaynagı olmaya devam ettiğini vurguladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Erdoğan'dan '19 Mayıs' mesajı

Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdogan, "Istiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi, son 13 yılda gerçeklestirilen büyük atılımların da katkısıyla 2023 hedeflerine ilerlemekte oldugumuz halihazırdaki süreçte de bizler için önemli bir ilham kaynagı olmaya devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal'in, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a cıkısıyla baslayıp, Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bagımsızlık mucadelesinin, aziz milletin birlik ve beraberliginden aldıgı gucle hicbir engel tanımayacagını tum dunyaya ilan ettiğini bildirdi.

Bagımsızlıgını koruma konusundaki azim ve kararlılıgı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yastan vatandasıyla bir kahramanlık destanı yazan milletin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulasmak için aynı suurla mücadelesini sürdürdüğünü belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Istiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi, son 13 yılda gerçeklestirilen büyük atılımların da katkısıyla 2023 hedeflerine ilerlemekte oldugumuz halihazırdaki süreçte de bizler için önemli bir ilham kaynagı olmaya devam etmektedir.

Istiklal mücadelesinin baslangıcını simgeleyen 19 Mayıs'ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duydugumuz güvenin ve onlara düsen büyük sorumlulugun da göstergesidir."

- "Sizlere güveniyoruz"

Mesajında gençlere seslenen Erdoğan, "Sevgili gençler, vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdigi mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne tasımak için sizler de çok çalısmalısınız.

Sizlerin, ideallerinin pesinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetismeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceginde söz sahibi oldugunuzda özveriyle çalısmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara tasımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz.

Ülkemizin geleceginde söz sahibi oldugunuzda özveriyle çalısmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara tasımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz.

Bu düsüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaslarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber