Adana'da ilk karpuz hasadı

ADANA'da turfanda karpuz hasadı başladı. Adana Valisi Mustafa Büyük, ülkenin karpuz ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Adana'da 750 bin ton karpuz rekoltesi beklediklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mayıs 2015 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da ilk karpuz hasadı

Adana'nın 'gözdesi' olarak nitelendirilen ve lezzetiyle yaz mevsiminin olmazsa olmazı haline gelen karpuzun ilk hasadı Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla beldesinde başladı. Kentte dolu ve sağanak yağışları nedeniyle tedirginleşen karpuz üreticisinin verimli hasatla birlikte yüzü güldü. Bölgede karpuzun tamamıyla yerli tohumla ve organik üretime yer verdiklerini anlatan karpuz üreticisi Halil Göçer, ekim yaptıkları alanlarda bir dönümden 6-7 ton ürün elde ettiklerini ve tarlada kilosunu 1 liraya sattıklarını, aracılar nedeniyle markette 2 liraya alıcı beklediğini söyledi.

120 BİN DEKAR ALANDA KARPUZ BULUNUYOR

Adana Valisi Mustafa Büyük ise Adana'da 120 bin dekarlık alanda karpuz ekildiğini vurgularken, şöyle dedi:

"Adana'da çok verimli bir sezon bekliyoruz. Mevsim şartları gayet olumlu geçti. Bundan sonra dışarıdan gelen karpuz yok artık. Türkiye'de vatandaşlarımız, halkımız gönül rahatlığıyla doğal, lezzeti fevkalade güzel olan Adana karpuzunu yiyecekler. Hem çiftçimize katkı sağlamış olacaklar hem de kendi gelirlerini artırmış olacaklar. 750 bin ton karpuz hasadı gerçekleştirilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber