Adana'da sahte dişçi operasyonu

Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yetkili olmadıkları halde diş hekimi gibi çalışan sahte dişçilere yönelik operasyon düzenlendi...

Adana İl Sağlık Müdürlüğü kentte farklı mahallelerde faaliyet gösteren 8 sahte dişçiye baskın düzenledi. Yetkili olmadıkları halde diş hekimi gibi çalışan sahte dişçilerin malzemelerine el konularak, haklarında işlem yapılamak üzere savcılığa sevk edildi.

Sağlık müdürlüğü, diş hekimleri odası, defterdarlık ve emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından savcılıktan alınan izinle 8 sahte dişçiye bakın düzenlendi. Yasaya aykırı çalışma yaptıkları belirlenen sahte dişçiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, Sağlık Bakanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda 5181 sayılı kanuna aykırı uygulamalar yaparak halk sağlığını tehdit eden sahte diş hekimlerine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

2005 yılında 19 sahte dişçinin malzemelerine el konularak haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Dr. Çatak, "Sahte dişçiler halkın sağlığını tehdit ediyor. Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl da halkın sağlığını tehdit eden diş hekimlerini tesbit etmek amacıyla alınan ihbar ve şikayetler doğrultusunda müdürlüğümüz ağız ve diş sağlığı şubesi ekiplerimiz, savcılıktan alınan arama emirleri doğrultusunda Adana Diş Hekimleri Odası, Emniyet Müdürlüğü, defterdarlık görevlilerinden oluşan ekiplerle 8 sahte dişçi denetlendi. İşyerlerinde diş hekimi olmadığı halde ağız ve diş hizmetleri vermek için gerekli alet ve malzemeler 5181 sayılı kanuna aykırı olarak bulundurdukları tesbit edildi ve ilgili yasa uyarınca malzemelere el konuldu." dedi.

Vatandaşları sahte dişçiler konusunda da uyaran Çatak, diş hekimi ünvanı taşımayan kişilere gidilmemesini istedi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber