Dövülen muhtardan 10 polise suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Çiğdem Nalbantoğlu, polisler tarafından dövüldüğü ve hakarete uğradığı gerekçesiyle, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü ve 10 polis memuru hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfında avukatı Erdal Doğan ile konuya ilişkin basın toplantısı yapan Nalbantoğlu, 11 Ağustos Cuma günü Beyoğlu'nda 2 kadın polis tarafından kimliğinin sorulduğunu ve arama kararı gösterilmeden zorla çantasının alınarak arandığını öne sürdü. Bunun nedenini sorması üzerine polis memurlarının kendisine, ilçeye yeni atanan emniyet müdürünün talimatıyla hareket ettiklerini söylediklerini anlatan Nalbantoğlu, daha sonra zorla karakola götürülmeye çalışıldığını ve buna karşı çıkması üzerine de birçok polisin aynı anda kendisine tekme ve yumruklarla vurmaya başladığını ileri sürdü.

Nalbantoğlu, şikayette bulunmak için yakındaki Taksim Polis Merkezi'ne girdiğinde de içerideki İlçe Emniyet Müdürü Tuğrul Pek'in kendisine hakaretlerde bulunduğunu iddia etti. Bu arada, kadın polis memurlarının ''görevli memura fiili mukavemet'', ''icrai rezalet çıkarmak'' suçlarından hakkında tutanak tuttuklarını dile getiren Nalbantoğlu, ardından da kelepçelenerek ve yine kötü muamele altında alkol raporu için götürüldüğünü öne sürdü. Avukat Erdal Doğan da müvekkiline karşı yapılanlardan dolayı ''görevini kötüye kullanmak'', ''şiddet ve sözlü saldırıda bulunmak'', ''işkence ve hakaretlerde bulunmak'' suçlarından Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Pek ve 10 polis memuru hakkında Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Savcılık tarafından soruşturmanın sürdürüldüğünü dile getiren Doğan, savcının olayla ilgili olarak Cihan Haber Ajansı ve polis kamerasındaki kayıtlar ile Nalbantoğlu'nun dövüldüğüne dair aldıkları raporu istediğini kaydetti. Doğan, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü ve 10 polis memuru hakkında disiplin soruşturması açılması amacıyla Beyoğlu Kaymakamlığı aracılığıyla İstanbul Valiliğine başvurduklarını ve Kaymakamlığın konuyla ilgili polis müfettişlerinin görevlendirilmesi istemiyle Valiliğe yazı yazdığını belirtti. Öte yandan, Beyoğlu Kaymakamlığının, olay, kadın muhtarın görevi sırasında meydana gelmediği için muhtar açısından idari bir soruşturma yürütmediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber