İsimleri üniversite konumları fakülte

Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK ile hükümet arasındaki 'yeni üniversitelere rektörleri kim atayacak' tartışması son buldu. YÖK, yeni kurulan üniversitelere, fakülteyken bağlı oldukları üniversitelerin rektörlerini 'tedviren' atadı. Böylece üniversiteler resmi olarak kurulmuş olsa da fiili durumları değişmedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, 'Yeni kadroların verilip, seçim sürecinin yapılmasına kadar geçecek süre içinde daha önce bu fakültelerin bağlı olduğu üniversitelerin rektörleri tedviren görevlendirilecek. Eski rektörler, zaman içinde gereken eğitim kadrosu tamamlanıncaya, yönetim kurulları oluşturuluncaya kadar, görev yapacaklar' dedi. Daha önce sadece 4 üniversiteye onay veren YÖK, bu üniversitelerde seçime gidecek. Diğer üniversitelerde ise kadro ve altyapı sağlanıncaya kadar rektör seçimi yapılmayacak.

VEKİLLİK OLMAZDI

YÖK Genel Kurulu, Başkan Prof. Teziç başkanlığında dün toplandı. Genel kurulun ardından bir açıklama yapan Teziç, vekaleten atama konusunu da konuştuklarını söyledi: 'Vekaleten atama hukuken doğru değildi. 6 ay süresi var. Kadrolaşma, yönetim kurullarının oluşturulması için daha uzun zamana ihtiyaç duyulabilir. Vekaleten görevlendirdiğiniz öğretim üyesi, zaman dolduğunda yeni hukuki sorunlarla karşılaşabilirdi.'

Hükümete de göndermede bulunan Teziç, 'Burada biz tercih ettiğimiz birisi üzerinde durmadık. Mevcut yapıdan daha evvel Cumhurbaşkanınca rektör olarak atanmışlara ek bir görev verdik' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber