Hükümete, kadrolaşmada ?liyakat' ve ?kariyer' engeli

Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay üst düzey atamalarda yeterlilik ölçütlerini ortadan kaldıran yönetmelikleri durdurdu ve uyardı; ?Yönetici görevlerde kariyer ve liyakat şartı aranması kamu yararının gereğidir?

Danıştay, Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü ile TEDAŞ'da işletme müdürü, daire başkanı gibi görevlere ?liyakat ve kariyer? şartı gözetilmeden 4 yıllık fakülte mezunlarının atanabilmesine olanak sağlayan Görevde Yükselme Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurdu. Atamalarda, ?Kamu yararını sağlayacak liyakat ve kariyere sahip kişilerin seçilmesi? gereğine vurgu yapan kararların; diğer kurumların görevde yükselme ve ünvan değişikliği düzenlemelerini de etkileyeceği, hükümetin kadrolaşma politikasına darbe vuracağı belirtildi.

DAVAYI SENDİKA AÇTI

Atamaları yargıya taşıyan süreç geçen yıl başladı. Enerji Bakanlığı yönetmelik değişikliği ile TTK ve TEDAŞ'da üst düzey yöneticiliğe atanmak için kurumdaki diğer kadrolarda belli sürelerle görev yapılması şartını kaldırdı. Görevde yükselme eğitiminin şart olmadığını hükme bağladı. Bunun üzerine Enerji Sanayi Maden Kamu Emekçileri Sendikası Danıştay'da dava açtı. Danıştay 5. Dairesi önce TTK, sonra da TEDAŞ'ın yönetmeliklerinin ilgili maddelerinin yürütmesini durdurdu. Danıştay yönetmeliğin, ?Kamu yararına aykırılığı?na işaret ederek ?Personelin belli mesleki aşamalardan geçmiş olması koşulunun aranmasının yasa ile getirilen liyakat ve kariyet sisteminin bir gereği olduğuna? dikkat çekti.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber