Akdoğan: Demirtaş'ın aldığı oylar şaibelidir

HDP'nin parti olarak seçime girmesinin bir proje olduğunu söyleyen Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da sert sözlerle eleştirdi.

Haber Giriş : 04 Haziran 2015 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan: Demirtaş'ın aldığı oylar şaibelidir

Akdoğan, ağabeyi üzerinden Selahattin Demirtaş'a yüklendi: Dağa çıkmayacağının garantisi var mı? HDP babanızın malı mı? İşine geldiğinde dağa çıkıyorsun, işine geldiğinde genel başkan oluyorsun

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan dün gazetelerin Ankara temsilcileriyle seçim ofisinde kahvaltıda bir araya geldi. Akdoğan, HDP'ye yönelik eleştirilerini devam ettirirken, çözüm sürecinin geleceğinin AK Parti'nin iktidar olmasına bağlı olduğunu savundu. HDP'nin parti olarak seçime girmesinin bir proje olduğunu söyleyen Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da sert sözlerle eleştirdi. Akdoğan özetle şunları söyledi:

KOALİSYON OLMAZ: AK Parti iktidara gelemezse koalisyon falan olmaz, hükümet kurulamaz. AK Parti kartışlığı öyle bir noktaya geldi ki şeytanla bile işbirliği yaparlar, denize düşen yılana sarılır misali, yeter ki bunlar gitsin, noktasındalar. Düşmanımın düşmanı dostumdur diye bir senaryo var. Demirtaş 'Başkan seçtirmeyiz' dedi. Niye yaptı bunu. 'Karşı mahalle gelin beni kullanın'. Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulmuş bir kampanya var. Kasımpaşalı Erdoğan, kendini savunmayacak mı, savunur. 8 Haziran'da tek başına iktidar olacağız.

ÖRGÜTÜN DEDİĞİ OLUYOR: HDP'nin güçlenmesi demokratik siyasetin güçlenmesi anlamına geliyor mu? Bence gelmiyor. PKK'nın baskısı var. Genel başkanı azarlama kabiliyetine sahip bir Kandil var. Seçilen başkanların değil, örgütün dediği oluyor. Türk siyaseti hiç bu kadar şiddetin bu örgütlerin tehdidine açık hale gelmemişti. Demokrasi açısından bir tehdit olarak görüyorum. Selahattin Demirtaş yüzde 9'u geçti, halkı sokağa döktü. Örgütü meşrulaştırmak için siyaseti maskeliyorlar. Barajı geçip geçmemesi milletin takdiridir, benim öyle bir derdim yok. Demirtaş'ın bir PR olarak dönüştürülmesi, İmralı'ya karşı hamledir.

AİLE ŞİRKETİ Mİ? Kirli bir işbirliğinin içinde görüyorum HDP'yi. Güneydoğu'da kampanyayı KCK yürütüyor. Nuretttin Demirtaş, bu çizgilerdeki partilerden bir tanesinin genel başkanıydı. Genel başkanlıktan sonra bir süre sonra Kandil'e gitti. Peki Selahattin Demirtaş'ın çıkmayacağının garantisi var mı altı ay sonra. HDP aile şirketi mi, babanızın malı mı, bir sen bir kardeşin genel başkan. İşinize geldiği zaman dağa çıkıyorsun, işine geldiği zaman genel başkan oluyorsun.

DEVLET GEREĞİNİ YAPAR: Şantaj var, baskı var. Haraç mektuplarıdır, tehditlerdir, bunlarla ilgili davalar var. Vatandaşlarımız müsterih olsun, hür iradeleriyle tercihlerini yapsınlar. KCK'sı PKK'sı bunlara devlet kesinlikle müdahale edecektir, gereğini yapacaktır. Bir taraftan tehdit etmiyoruz diyorlar, öbür taraftan her türlü tehdidi yapıyorlar, baskı kuruyorlar. Böyle bir örgüt kampanya yaparken, KCK baskı kurarken senin aldığın oy şaibelidir. PKK silah bıraksın, göreyim, HDP ne kadar oy alacak. HDP eti budu nedir görelim.

'Uyuyan hücreler var'

Paralel yapı, hilenin kurumsallaşmış şeklidir. Hile diye bir şey varsa ete kemiğe büründürürseniz, bu paralel yapıdır. Bunların her şeyleri yalan. Seçimler son derece şeffaf oluyor, birkaç saat içinde netice çıkıyor. Demokratiktik, şeffaftır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burada alınacak çok önemli mesafe var. Uyuyan hücreler var. Deşifre olmamış yapılar var.

'Sürecin ruhuna Fatiha'

"Bir senaryo oluşturulmuş ve HDP parti olarak sokuldu. Demirtaş, Kobani olaylarından beri ABD'ye gidip geldikten sonra makas değiştirdi. Vesayetçi odaklar, ulusalcı çizgi buna karşılar. Böyle bir konsorsiyumda çözüm süreci olamaz. AK Parti iktidarda değilse, sürecin ruhuna Fatiha. Sürecin sahibi AK Parti'dir. Süreç başarıya ulaşsa bile bunlarla mücadelemiz sürecek. Birkaç ay içinde sürecin iyi bir noktaya ulaşacağını tahmin ediyorum. HDP ana aktör değil. Silah bırakma konusunda İmralı'nın etkisi olduğunu biliyoruz. Demirtaş'ı farklı yönlendirmeye çalışan çevreler İmralı'yı bir şekilde devre dışı bırakmayı amaçlıyorlar."

'Kutsal inek misin?'

"Biz vatandaşı kimseye ezdirmeyiz. barajı geçerse şöyle olur, böyle olur, bunların tehditlerine pabuç bırakacak halimiz yok. Bunlar çiçek çocuk muamelesi görmeye alışmışlar, öpeceksin, koklayacaksın... Kutsal inek misin sen nesin. Senin yanlışlarını görmeyeceğiz, hep pohpohlayacak mıyız? Nedir arkadaş ya dağdan gelip bağdakini mi kovacaksınız. Biz özgürlük anlayışı geliştirdik de sen koşuyorsun. Biz ceberrut anlayışına karşı..."

'İfade özgürlüğü değil'

(MİT TIR'ları haberleri) "Açık bir psikolojik harekat var. Sen seçimi etkilemeye yönelik medyayı kullanıyorsun. Devletin imkan ve kabiliyetini kullanarak bir casusluk faaliyeti, siyaset mühendisliği yapılıyor. Bu daha vahim bir tablodur, demokrasi için tehdittir. Bunu basit bir ifade özgürlüğü olarak görmüyorum. 28 Şubat'ta insanlar andıçlandı. Elbette soruşturma konusu yapılabilecektir." (Vatan)


Yalçın Akdoğan: 8 Haziran'da AK Parti iktidarda değilse, çözüm sürecinin ruhuna Fatiha

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçime 4 gün kala önemli açıklamalar yaptı.

"8 Haziran'da AK Parti iktidarda değilse, çözüm sürecinin ruhuna Fatiha" diyen Akdoğan, şu mesajları verdi:

KAZANIMLAR GİDER: Türkiye her şeyini kaybeder, bütün kazanımları kaybederiz. PKK'nın baskısı var. Genel başkanı azarlama kabiliyetine sahip bir Kandil var. Seçilen başkanların değil, örgütün dediği oluyor. Türk siyaseti hiç bu kadar şiddetin, bu örgütlerin tehdidine açık hale gelmemişti.

DEMİRTAŞ KANDİL'E: Nurettin Demirtaş (Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi) bu çizgilerdeki partilerden birinin genel başkanıydı. Bir süre sonra Kandil'e gitti. Peki Selahattin Demirtaş'ın dağa çıkmayacağının garantisi var mı 6 ay sonra?

İMRALI'YA KARŞI HAMLE: Demirtaş, PR objesine dönüşmüş durumda. Demirtaş'ın bir PR olarak dönüştürülmesi aslında İmralı'ya karşı hamledir. HDP'nin silah bıraktırma gücü yok. PKK'nın silah bırakması konusunda da İmralı'nın bir etkisi olduğunu biliyoruz. Selahattin Demirtaş'ı farklı yönlendirmeye çalışan çevreler İmralı'yı bir şekilde devre dışı bırakmayı amaçlıyorlar. Bunlar bir panik atak geçirdiler. Baktılar ki süreç ilerliyor, süreci bozmak, yeni aktörleri devreye sokmak istiyorlar.

ALACAĞIN OY ŞAİBELİ: HDP adına kim konuşuyor; elinde silah olan adam konuşuyor ve çok konuşuyor. (Cemil Bayık'ı kastediyor.) Bir taraftan "Biz tehdit etmiyoruz" diyorlar, öbür taraftan her türlü tehdidi yapıyorlar, baskı kuruyorlar. Örgüt kampanya yaparken, KCK baskı kurarken senin aldığın oy şaibelidir. PKK silah bıraksın, göreyim HDP ne kadar oy alacak. HDP'nin eti budu nedir, görelim.

ÇİÇEK ÇOCUK: "HDP barajı geçemezse şöyle olur, böyle olur." Bunların tehditlerine pabuç bırakacak halimiz yok. Bunlar çiçek çocuk muamelesi görmeye alışmışlar; öpeceksin, koklayacaksın. Kutsal inek misin sen, nesin? Yanlışlarını görmeyip hep pohpohlayacak mıyız?

VATANDAŞA ÇAĞRI: Zulmeden bir örgüt var. Sesinizi yükseltin ya, sesiniz çıksın. Deyin ki: "Örgüt bana baskı uyguluyor."

HİLEYİ PARALEL YAPAR: Paralel yapı hilenin kurumsallaşmış şeklidir. Hile diye bir şey varsa ete kemiğe büründürecekseniz bu paralel yapıdır.

'Kendisini savunur'

AK Parti belli bir oranda oyunu koruyabiliyorsa bu ekonomideki iyi durumdan kaynaklanıyor. Vatandaş taksitle çalışmaz, peşin çalışır.

(Klozet tartışması) Anamuhalefet partisinin genel başkanı mı, tuvalet sorumlusu mu, belli değil.

Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulmuş bir kampanya var. Erdoğan'ın eli armut toplamıyor, kendisini savunur. Yani Kasımpaşalı Erdoğan, kendini savunmayacak mı? Savunma hakkını kullanıyor Sayın Cumhurbaşkanı'mız.(Habertük)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber