Çelik: Gittik diyelim, ne olacak memleketin hali?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Gittik diyelim, ne olacak memleketin hali? CHP çıksın, söylesinler, bunun cevabını versinler. AK Parti'nin olmadığı bir denklemde çözümünüz nedir?" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2015 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Gittik diyelim, ne olacak memleketin hali?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye ya millet iradesiyle geleceğe doğru yürüyecek ya da emperyalistlerin oynadıkları oyunu oynamaya başlayacak. Onun için bu seçim çok kritik ve önemli" dedi.

Orhan Parkı'nda halka hitap eden Çelik, çok önemli bir seçimin arifesinde bulunulduğunu söyledi.

Çelik, bazı devletlerin, kendilerini dünyanın patronu olarak gördüğünü dile getirdi. Bölgelerinde patron devletleri olduğunu ifade eden Çelik, onların bu coğrafyaları kendi istikametlerine götürmek için bazı ülkelerde de atanmış liderleri bulunduğunu anlattı.

Türkiye'nin, 2002 yılından sonra bu gidişata "dur" demek için ayağa kalktığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Başkalarının talimatıyla değil, milletin iradesiyle yürüyeceğiz anlayışıyla 2002'de bir aslan çıktı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yola çıktı. 'One minute' dedi diye, 'Bir dakika dur, bu masum çocukları bombalama' dediği için bunu deftere kaydettiler. Arkasından bu mazlumları ziyaret edeceğini söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Gazze'ye gideceğim' dediği için bunu da kaydettiler. Arkasından Diyanet İşleri Başkanımız, Kudüs'e gitti. 'Nasıl gidersin' dercesine şu seçim kampanyasında yalnız bir parti değil, HDP'den MHP'ye, MHP'den CHP'ye kadar Diyanet İşleri Başkanı'na olmadık saldırılar gerçekleştirdi. Sanki Türkiye'de tek bir Mercedes varmış da Diyanet İşleri Başkanı'na verilmiş gibi üç parti koro halinde saldırıya başladı."

Çelik, bu emperyalist ve uzaktan kumandalı anlayışları ortadan kaldırmak için yarınki seçimin son derece önemli olduğunu belirtti.

"Çözüm yok, kaos var"

Olmadık kesimlerin akla gelmeyecek birlikteliklerinin ibretle izlendiğine değinen Çelik, "40 sene düşünseniz, MHP ile CHP ve HDP'nin, CHP ile HDP'nin bir araya gelmesi mümkün değil ama kimlerin bir araya getirdiğine dikkat edin. Bunlar kendi kendine olmuyor. Uzaktan kurulmuş, hesaplar yapılmış, senaryolar yazılmış, şimdi de birileri bu senaryoları uyguluyorlar" diye konuştu.

Bakan Çelik, söz konusu kesimlerin tek amacının, "AK Parti oyun dışı kalsın, Recep Tayyip Erdoğan yalnızlaşsın, yalnızlaştıralım" düşüncesi olduğuna dikkati çekti.

Buna milletin izin vermeyeceğine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye ya millet iradesiyle geleceğe doğru yürüyecek ya da emperyalistlerin oynadıkları oyunu oynamaya başlayacak. Onun için bu seçim çok kritik ve önemli. Ana muhalefet partisi, 'Oy verin, gitsinler' diyor. Gittik diyelim, ne olacak memleketin hali? CHP çıksın, söylesinler, bunun cevabını versinler. AK Parti'nin olmadığı bir denklemde çözümünüz nedir? Çıkın söyleyin. Çözüm yok, kaos var. Bunların işi, siyaseti kaosa sürüklemek. Diğer parti de 'Bizimle yürü Türkiye' diyor. Türkiye yürümüyor, koşuyor. Bir başkası da 'Bizler Meclis'e' diyor. Millet oy veriyorsa Meclis'e girersiniz. Meclis kimseye kapalı değil ama bir elde silah, bir elde zeytin dalıyla Meclis olmaz. Onun için üçüzler haline gelmiş olan bu zihniyete karşı gerekli duyarlılığı göstereceğinize inanıyorum."

Sandık görevlilerine uyarılarda bulunan Çelik, bazı kesimlerin oyunlarla sandıkta çeşitli tutanaklar hazırlayıp olmadık şeyleri uluslararası arenaya taşıma niyetinde olduğunu ve Türkiye'nin imajını zedelemek istediğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Çelik, vatandaşlara hediyeler vererek, çiçek dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber