Emekli olduktan sonra Bağ-Kur, 4 Bin YTL borcun var yazısı gönderdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 YIL ÖNCE İŞ GÖREMEZ RAPORU ALARAK EMEKLİ OLAN BİR VATANDAŞA, BAĞ-KUR TARAFINDAN '4 BİN YTL BORCUN VAR' YAZISI GÖNDERİLDİ

Bingöl'de, 4 yıl önce yüzde 80 iş göremez raporu alarak emekli olan ve şimdiye kadar tüm emeklilik işlemlerinden faydalanan bir vatandaşa, Bağ-Kur tarafından "4 bin YTL borcun var" yazısı gönderildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 4 yıl önce karaciğerinde oluşan hastalıktan dolayı yüzde 80 iş göremez raporu alarak malulen emekli olan vatandaşa Bağ-Kur tarafından bir hafta önce 4 bin 308 YTL borcu olduğu şeklinde bir yazı gönderildi. Bingöl'ün Genç İlçesi'nde ikamet eden Kadri Elegel isimli vatandaş, gelen yazıyla şok olduğunu kaydederek, "Eğer borcum varsa nasıl emekli olmuşum ve 4 yıl boyunca nasıl emeklilik haklarından yararlanmışım, bunu anlamış değilim. Aldığım emekli maaşım ve tedavi giderlerimi karşılayan sigorta işlemlerim sonlandırıldı. Eğer söz konusu borcum varsa maaşımı versinler, olan borcumu da maaşımdan kesilsin. Hem maaşımı hem de sigorta işlemlerimi kesip beni ölüme götürüyorlar. Hastalığım nedeniyle ilaç tedavisi görmekteyim. Bu borcu ödemem mümkün değildir. Bu ilaçlarımı bundan sonra nasıl alacağım" diye sitem etti. Yetkililerden mağduriyetinin giderilmesi konusunda kendisine yardımcı olunmasını isteyen Elegel, Bağ-Kur'un bu yanlışlığı düzelttmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber