Yolsuzlukla savaştılar: İki savcıya dürüstlük ödülü

Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplumsal Saydamlık Hareketi'nin '2005 Dürüstlük Ödülü' Savcı Nazmi Okumuş ile Savcı Celalettin Karanfil'e verildi

Milyar dolarları bulan ilaç alımı yolsuzluğunu soruşturan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş ile Maden Tetkik Arama'dan (MTA) "kaliteli kömür" raporu alarak devlet kurumlarına milyonlarca YTL'lik bozuk kömür veren çeteyi ortaya çıkaran Akşehir Cumhuriyet Savcısı Celalettin Karanfil, Toplumsal Saydamlık Hareketi Derneği'nin "2005 Dürüstlük Ödülü"ne layık görüldü.

Toplumsal Saydamlık Hareketi Derneği'nin bu yıl 4. kez vereceği '2005 Dürüstlük Ödülü'ne iki savcı layık görüldü. Dernekten yapılan açıklamada, savcılar Okumuş ve Karanfil'in kamu ihaleleri yoluyla devleti büyük zarara uğratan firmaların yolsuzluklarını ortaya çıkarmadaki katkılarına dikkat çekildi.

Yolsuzlukla mücadelenin savcıların ve kamu denetleme elemanlarının gayretleriyle sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, "Okumuş ve Karanfil'in şahıslarında yurtsever, dürüst ve özverili gayretleriyle temiz topluma büyük katkı sağlayan cumhuriyet savcılarını ve kamu denetim elemanlarını kutluyoruz" denildi.

Adayları titizlikle belirlediklerini ve karar sürecinin 7-8 ayı bulduğunu belirten Dernek Başkanı Erciş Kurtuluş, her iki savcının da büyük bir gayret ve fedakârlıkla görev yaptığını söyledi. Kurtuluş, ödül sahiplerine bir iki hafta içinde İstanbul'da düzenlenecek törenle plaketlerini sunacaklarını kaydetti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber