İşte şampiyonların tercihleri...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞAMPİYONLAR BOĞAZİÇİ VE ODTÜ'YÜ TERCİH ETTİ

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) birinci olan adayların tercihi Boğaziçi ve Ortadoğu Teknik üniversiteleri oldu.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) birinci olan adayların tercihi Boğaziçi ve Ortadoğu Teknik üniversiteleri oldu.

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, Sayısal 1 puan türünde birinci olan Hüseyin Yıldız, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne yerleşti.

Sözel 1 ve Eşit Ağırlık (EA) 1 puan türlerinde birinciliği paylaşan isimlerden Okan Çalışkan, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği, Server Çimen ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Abdurrahman Yılmaz da ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne girdi.

Sayısal 2 puan türünde birinciliği elde eden Onur Tidin, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne burslu yerleşti.

Sözel 2'de birinci olan Yiğit Cem Öztürk Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne, EA-2'de birinci olan Eren Karaaslan da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümüne girmeye hak kazandı

Yabancı Dil Sınavı (YDS) İngilizce bölümü birincisi Umut Toprak ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'ne, Almanca bölümü birincisi Sezgin Demir Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği'ne, Fransızca bölümü birincisi Osman Berker Yağcı da Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber