Valinin kroşesine eşi engel oldu

Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

BURDUR Valisi Rasih Özbek, Ağlasun Kaymakamlığı'na dut ağacının kesilmesiyle ilgili şikayetini iletmek için gelen 68 yaşındaki köylü Recep Yıldız'ın sert ifadelerine sinirlendi. Bir anda öfkeye kapılan Vali Özbek'in köylüye yumruk atmasını, yanındaki eşi Zehra Özbek önledi. Bir süre sonra öfkesi yatışan Vali Özbek, üzerine yürüdüğü köylü Yıldız'a hediye verdi.

Vali Rasih Özbek eşi Zehra Özbek ile birlikte dün Ağlasun İlçesi'ne geldi. Ağlasun Kaymakamı Mahmuthan Arslan'ın makamına geçen Vali Özbek, bir süre görüştü. Ziyarete, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ile Ağlasun Belediye Başkanı Vedat Eraslan da eşlik etti. Bu sırada, kaymakamlığa şikayete gelen köylü Recep Yıldız'ın dışarıdaki bağırışlarını duyan Vali Özbek, makama çağırttı.

?KABADAYILIK YAPTIRTMAM'

Köylüye derdini soran Özbek, ?Tedaş görevlileri, dut ağacımın yarısını kesti. Neden hepsini kesmediler. Benim kesebilecek durumum yok. Kessinler ben de odun olarak kullanayım'' yanıtını aldı. Köylünün sert ifadelerine sinirlenen Vali Özbek, ?Teribiyeli ol. Burası devlet makamı. Hiç kimsenin burada böyle konuşmasına müsade etmem'' diyerek oturduğu yerden öfkeyle kalktı, köylünün üzerine yürüdü. Vali Özbek'i yumruk atmasına ramak kala eşi Zehra Özbek ve Belediye Başkanı Vedat Eraslan tuttu.

Köylü Yıldız korku içinde yerinden kıpırdamazken Vali Özbek tekrar yerine oturdu. Olayın şaşkınlığı yüzünden makamda bir süre sessizlik oluştu. ?Devletin olduğu yerde kabadayılık olmaz. Kabadayı ve mafya bozuntuları karşılarında bizi bulur'' diyen Özbek, köylü Yıldız'ı dışarı çıkarttırdı.

SONRA DA HEDİYE VERDİ

Vali Özbek daha sonra muhtarlarla toplantı yapmak üzere Ağlasun Meslek Yüksek Okulu'na geçti. Üzerine yürüdüğü köylü Recep Yıldız'ı yanına çağırtan Vali Özbek, ?Benim kim olduğumu biliyor muydun?'' diye sordu. Köylü de ?Hayır efendim bilmiyordum'' yanıtını verdi. Vali Özbek, köylü Yıldız'ın isteğinin yerine getirilmesi, ayrıca kendisine 1 baston ile ayakkabı hediye edilmesi için talimat verdi.

DAHA ÖNCE DE SARHOŞLARI DÖVECEKTİ

Sagalassos Antik Kenti'ni gezen Vali Özbek, Yeşilbaşköy Beldesi'nde balık yedikten sonra ilçeden ayrıldı. Vali Özbek'in 2003 yılında da Burdur'da bağırarak sokaktan geçen sarhoşların üzerine yürüdüğü ve emniyet güçleri tarafından engellendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber